STANJE S NATJEČAJIMA

PROVALJENO U SEDAM DRŽAVNIH STANOVA KOJI SE PRODAJU 'Mi smo svjedoci svakodnevnih bizantskih radnji nad državnom imovinom'

 
 Dragan Matić / CROPIX

Ministar državne imovine, Goran Marić, na konferenciji za novinare predstavio je stanje i natječaje za rasprodaju državne imovine, pri čemu je otkrio i da je u sedam stanova provaljeno.

- Bilo je govora da kasnimo s prodajom nekih portfelja iz državnog vlasništva - prenosi Marića N1, dodavši da je i ranije govorio da je važnije napraviti analizu, novu procjenu koja bi bila kao inicijalna cijena na natječaju, te da je važnije natječaje provesti na najtransparentnije načine kako bi se postigle najbolje cijene za Republiku Hrvatsku, nego hoće li to biti u prosincu, siječnju ili veljači.

Ministar je komentirao i stanove koje država rasprodaje po niskim cijenama, jer su nekretnine u trošnom i derutnom stanju.

- Mi smo svjedoci svakodnevnih bizantskih radnji nad državnom imovinom. Otkako smo objavili natječaj za 33 stana, u 7 stanova je provaljeno - kazao je.

Danas podnose DORH-u prijave protiv nepoznatih počinitelja.

- Nadam se da ćemo prodati ove stanove, da budu nekome dom, a ne da kao dosad ne možete ući u hodnik u kakvom su stanju", rekao je Marić, dodavši da su natječaji jedini instrument za zainteresiranost javnosti te jedini transparentni način za provedbu prodaje državne imovine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 11:12