DAN ŠEĆERNE BOLESTI

Provjerite razinu šećera u krvi i prošetajte Maksimirom uz geslo ‘Diži se! Tko šeta, šećeru smeta‘

I na splitskoj rivi moći će se savjetovati s medicinskim stručnjacima, izmjeriti šećer i podsjetiti na važnost fizičke aktivnosti
 PROMO

Hrvatska će u subotu, 14. svibnja, oblježiti prvi Hrvatski dan dijabetesa i tim povodom Zagrebačko dijabetičko društvo u petak i subotu organizira aktivnosti poput besplatne provjere razine šećera u krvi i savjetovanja sa stručnjacima.

U petak, 13. svibnja, od 10 do 13 sati u prostorijama Udruge u Bauerovoj 19 zainteresirani građani moći će besplatno provjeriti razinu šećera u krvi uz stručno savjetovanje, upoznavanje s aktivnostima kojima se Zagrebačko dijabetičko društvo bavi i što nudi svojim članovima.

U subotu od 10 do 13 sati organizira se šetnja kroz Maksimir uz stručnjake djabetologe i nutricioniste. Prvi put umjesto "tipskih predavanja" svi zainteresirani imat će priliku u opuštenoj i neobaveznoj atmosferi i šetnji postavljati osobna pitanja vrhunskim hrvatskim stručnjacima. U šetnji će sudjelovati dijabetolozi, pedijatri i nutricionisti s KBC-a Zagreb, a na ulazu u Maksimir također će biti organizirano besplatno mjerenje glukoze u krvi.

Osim u Zagrebu, građani će se i na splitskoj rivi moći savjetovati s medicinskim stručnjacima, izmjeriti šećer i podsjetiti na važnost fizičke aktivnosti. Organizatori, Hrvatsko dijabetološko društvo (HDD), Hrvatsko društvo za endokrinologiju i dijabetologiju (HDED) i Zagrebačko dijabetičko društvo pozivaju građane da se pridruže u ovim aktivnostima jer je cilj ove akcije potaknuti što više izlazaka i savjetovanja kako bi se na vrijeme prepoznala i prevenirala šećerna bolest tip 2 i motivirali sugrađani na brigu o vlastitu zdravlju.

"Diži se! Tko šeta, šećeru smeta" geslo je pod kojim se održava šetnja Parkom Maksimir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:01