NASILJE U ŠKOLAMA

PROVOCIRALI PROFESORA SVE DOK ON NIJE POLUDIO 'Bilo mi je žao profesora, ali ostali razredi ga ne znaju cijeniti. Njega je strah da ne dobije otkaz'

 

Portal Varazdinski.hr izvještava o slučaju nasilja učenika nad profesorom u Srednjoj školi 'Arboretum Opeka' Marčan.

Na kanalu jednog bednjanskog YouTubera objavljen je jučer video uradak pod nazivom 'Provociranje profesora dok nije poludio!'.

Riječ je o snimci, kako doznaju, koja prikazuje način na koji se učenici odnose prema profesoru matematike u Srednjoj školi 'Arboretum Opeka' Marčan.

Za komentar snimke upitali su mladića koji ju je objavio. Dao je svoje objašnjenje onoga što video zapravo prikazuje.

Istaknuo je kako prvi dio, u kojem se vidi on, pokazuje samo način na koji se znao šaliti prije nastave, a profesor mu je to dozvoljavao. Drugi dio videa prikazuje situaciju u drugom razredu, kaže sada već bivši učenik, gdje se dogodilo pravo nasilje nad profesorom, a onda i njegova reakcija.

- Stavio sam video iz razloga jer mi je taj profesor ostao dosta u srcu i bilo mi ga jako žao. Naime, uvijek smo se zabavili s njim i prije sata je netko odglumio nešto ili rekao neki vic te bismo započeli sat. No ostali razredi ga nisu cijenili, što se vidi u nastavku videa gdje se učenici gađaju stvarima kako bi ga provocirali i na to je on poludio i bacio stvari van. To se nije desilo samo sa stvarima, već i sa voćem... Htio sam to staviti prije na YouTube, no znao sam da ću imati neke mjere jer sam objavio nepoznate ljude u videu te snimku iz škole, ali sada jesam jer želim zaista da se to zaustavi i pomogne se profesoru. Znam da mu mnogi ne vjeruju da se to njemu događa, ali zaista mu je teško! Ovaj drugi video je snimao učenik kojeg ja neznam. Ja sam išao u tu školu i zato sve znam - rekao je mladić, koji je ove godine završio srednju školu.

Istaknuo je kako ravnateljica škole o tom zlostavljanju ništa nije znala.

- On nije htio niti ništa reći, jer ga je bilo strah da se učenici ne pobune i da ne dobije otkaz - kazao je.

Skrenuli smo mu pažnju na to da snimka izgleda kao jedna cjelina, da je dio u kojem se on pojavljuje samo ono iz čega će eskalirati ono što kasnije slijedi.

- Na prvu kad se gleda ispadne kao sklop priče, no nije tako. Ne bih sebi sigurno dopustio da stavljam to na YouTube kanal - rekao je.

Snimku koja je u međuvremenu obrisana s Youtubea, možete vidjeti na portalu Varazdinski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:33