SLUČAJ IZ VIROVITICE

Prpić: ‘Odbacivanje kaznene prijave protiv Kirina zbog nestanka novca je apsurd‘

Nije čudo da prosječni hrvatski građanin vjeruje hrvatskom pravosuđu onoliko koliko ja vjerujem u Djeda Mraza, dodao je
Siniša Prpić
 Darko Tomas/CROPIX

Predsjednik Hrvatske stranke pravne države (HSPD) i kandidat za gradonačelnika Virovitice Siniša Prpić u petak je rješenje osječkog odsjeka Uskoka kojim je odbačena kaznena prijava protiv Ivice Kirina zbog nestanka 17 milijuna kuna iz gradskog proračuna nazvao apsurdom.

- Apsurdnost leži u činjenici da sam ja za ovakav ishod znao još u siječnju. To govori kako informacije iz Uskoka cure i nije čudo da prosječni hrvatski građanin vjeruje hrvatskom pravosuđu onoliko koliko ja vjerujem u Djeda Mraza - rekao je Prpić.

Dodao je kako gradonačelnik Ivica Kirin nestanak 17 milijuna kuna i smrt pročelnika Siniše Palma sad pretvara u Pirovu pobjedu.

- Kao Poncije Pilat Ivica Kirin pere ruke od pokojnog pročelnika kojega je sam birao i postavio na odgovorno mjesto iako sam ga kao gradski vijećnik nebrojeno puta upozoravao da to ne čini i takav teret ne stavlja na leđa mladom čovjeku i ne smjenjuje iskusnu financijašicu Vesnu Grbac - rekao je Prpić.

Istaknuo je kako Ivica Kirin, unatoč odbacivanju optužbi, nema razloga za zadovoljstvo.

- U rješenju Uskoka ipak stoji ono što je utvrdilo Ministarstvo financija od 20. kolovoza 2019., a to je nedvojbena odgovornost gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina i izostanak unutarnjeg nadzora u Upravnom odjelu za gospodarstvo i financije - zaključio je Prpić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. lipanj 2023 22:22