ZAORILA SE PJESMA

Pršte osude na nemili događaj u centru Zagreba, a Mostovci navečer napravili - show!

Borba protiv svih oblika nasilja i divljaštva te ovakvih izljeva bijesa i mržnje naš je zajednički prioritet, ističu iz HDZ-a
Ekipa Mostovaca na Trgu bana Jelačića
 Twitter

Nakon napada na dvije mlade volonterke Mosta, na Trgu bana Jelačića večeras se začula pjesma te je zavladalo veselje.

Pozitivnu atmosferu među ekipom Mostovaca, među kojima je bio i kandidat za gradonačelnika Zvonimir Troskot, nije uspio pokvariti napad na volonterke.

- Pogledajte koliko se mladih okupilo večeras na našem štandu na Trgu nakon brutalnog napada na naše mlade volonterke. Od večeras je ne samo časno nego i sigurno stajati uz Most, napisali su na Twitteru iz snimku raspjevane ekipe, koje je otpjevala refren 'Moje domovine'.

Zagrebački HDZ i HDZ-ov gradonačelnički kandidat Davor Filipović u petak su najoštrije osudili današnji fizički napad na volonterke na štandu Mosta.

"Za takav sramotni čin ne postoji nikakvo opravdanje. U demokratskom društvu politički neistomišljenici trebaju raspravljati argumentima i nadmetati se najboljim rješenjima za budućnost Zagreba. Borba protiv svih oblika nasilja i divljaštva te ovakvih izljeva bijesa i mržnje naš je zajednički prioritet", istaknuli su iz zagrebačkog HDZ-a.

Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Zagreba Vesna Škare Ožbolt također je oštro osudila fizički napad na mlade volonterke Mosta koje su prikupljale potpise za svog kandidata na Trgu bana Josipa Jelačića.

“Taj me događaj duboko potresao, prvenstveno kao ženu, kao majku, a tek nakon toga kao kandidatkinju. Strašno je da se u našem gradu, na središnjem trgu, usred dana može dogoditi ovako nešto", istaknula je Škare-Ožbolt koja pretpostavlja da je napad motiviran političkom netrpeljivošću.

Rekla je i kako današnji incident "duboko osuđuje", pozvala je i nadležne institucije na pokretanje kaznenog postupka protiv napadača.

"Naše djevojke i žene ne smiju se ni u kojem trenutku osjećati nesigurno i nezaštićeno. Grad Zagreb mora ostati siguran za sve“, poručila je Škare Ožbolt.

Neugodan incident na Twitteru je komentirao i Tomislav Tomašević.

- Najoštrije osuđujem nasilje nad volonterkama Mosta. Prikupljanje potpisa bilo kojeg kandidata ili kandidatkinje u demokratskom procesu ne smije se ometati na bilo koji način, a kamoli nasiljem. U svakom smislu i u svakoj prilici ovaj grad mora biti siguran za sve - napisao je kandidat za gradonačelnika Zagreba (Možemo!).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:37