DJEVOJČICA S BRAČA

Prva beba u splitskom rodilištu na svijet je došla u prvoj minuti Nove 2022. godine

Rodilište je u subotu ujutro tradicionalno posjetio i župan splitsko-dalmatinski, Blaženko Boban, a prvorođenoj bebi darovao je zlatnik

Blaženko Boban i lani je darivao prvorođenu bebu u Splitu

 Vojko Basic/CROPIX

​Prva beba rođena u splitskom rodilištu u prvoj minuti Nove godine je djevojčica s Brača, četvrto žensko dijete u obitelji, a rodilište je u subotu ujutro tradicionalno posjetio i župan splitsko-dalmatinski, Blaženko Boban.

Župan Boban Kliniku za ženske bolesti i porode posjetio je u pratnji ravnatelja KBC Split dr. Julija Meštrovića i šefa Klinike dr. Marka Mimice, dežurno osoblje darivao je prigodnim košarama sa slatkišima, a za prvorođenu bebu donio je zlatnik, ove godine s likom Marka Marulića.

​Kako je rečeno za medije, splitska Klinika za ženske bolesti i porode 2021. godinu završila je s 200 porođaja više nego prethodne, pa je tako rođeno 4410 beba u tom rodilištu koje u pojedinim situacijama zna skrbiti za rodilje od Paga do Prevlake, istaknuo je Mimica.

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak i župan Blaženko Boban na Silvestrovo su posjetili Dispečerski centar Vodovoda i kanalizacije, Javnu vatrogasnu postrojbu grada Splita i Područni ured civilne zaštite nakon čega su bili u Respiratorno-intenzivističkom centru KBC-a gdje su ih dočekali ravnatelj bolnice dr. Julije Meštrović i šef Infektologije dr. Ivo Ivić.​ Potom su otišli u Zavod za hitnu medicinu i Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. prosinac 2022 12:15