CROATIA BEACH MUSIC

Prva hrvatska glazbena konferencija nakon početka pandemije okuplja svjetske stručnjake

U idućim godinama cilj je da ona postane tradicionalna i važan faktor u svijetu Festivala i zabave u Europi
 PR

Hrvatska je ovog ljeta središte Festivalske industrije u Europi. Strogo se pridržavajući propisanih epidemioloških mjera, održani su brojni Festivali koji su okupili više desetaka tisuća posjetitelja. Sada, organizatori velikog broja njih, BSH Events i NOA Grupa, organiziraju prvo izdanje Croatia Beach Music Conference koja se održava 2. i 3. rujna u Novalji na otoku Pagu.

U idućim godinama cilj je da ona postane tradicionalna i važan faktor u svijetu Festivala i zabave u Europi. Zanimljivost je i to što će se dio konferencije, uz grad Novalju, održati i na plaži Zrće.

- Ideja za ovako važnom konferencijom na koju dolaze dobro nam znani govornici iz glazbenog i festivalskog svijeta nije nova. Pandemija je poremetila planove, no s velikom radošću možemo najaviti prvu konferenciju ovog tjedna u Hrvatskoj - otkriva Drago Vukelić iz BSH Events, dok Josipa Žižić iz NOA grupe ističe: „Cilj konferencija je, da kvalitetom govornika i rješenja koja će iz nje proizaći, da postane tradicionalna te da Hrvatsku uvrsti na jedno od vodećih mjesta u Europi kad su ovakvi događaji u pitanju.“

U dva dana u Novalji će se okupiti cijenjeni govornici Martin Vega (Amnesia Ibiza), Martin Reitstätter (Event & Touristik Group, AGZ, BGZ), Joe Bašić (Ultra, MPG Marketing Agency), Marco Faraone (DJ/Producer), Nick Yates (Kaluki, Paradise), David Blackgrove (Paradigm, Fisherov manager), Tomo Ricov (Pepermint Agency), Dalibor Oliver Zjačić (Sonus Festival, We Love Sound) te mnogi drugi.

Cilj je među ostalim spojiti ljude iz glazbene industrije i dovesti ih na mjesto gdje oni mogu učiti i dijeliti iskustva s kolegama iz cijelog svijeta. Prvo izdanje održat će se na otoku Pagu koji je ovog ljeta bio glavna festivalska pozornica Europe.

Najvažnija tema CBMC-a je sigurnosni epidemiološki okvir proveden ovog ljeta na Zrću - #Party safe.

HZJZ provodi istraživanje na Zrću s ciljem izrade znanstvene studije clubbing kulture u epidemiološkim uvjetima. #Party Safe program je postigao odlične razultate ove godine u sigurnosnom smislu. Između HZJZ i NOA grupe postignut je sporazum o izradi najveće znanstvene studije na tom području u svijetu.

Ostale teme su: "Kako je Covid-19 zaustavio naše poslovanje i što smo učinili?"; "Utjecaj pandemije na cijene i partnerstva"; "Festivali kao kreatori odredišta"; "Digitalizacija industrije"; "Umjetnici o pandemiji Covida"; "Post pandemijski boom kriza u industriji događaja i glazbe".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. veljača 2024 23:07