OBJAVA NA BLOGU

PRVA REAKCIJA IVICE TODORIĆA NAKON IZVJEŠTAJA 'Nijedan euro nije otuđen, nijedan euro nije sakriven, sve moje obveze prema Agrokoru su namirene!'

Ivica Todorić, snimljen u svom uredu na devetnaestom katu Ciboninog tornja
 Boris Kovačev / HANZA MEDIA

Otprilike pola sata nakon što je Vladin povjerenik Ante Ramljak završio svoje izlaganje u Agrokoru, na svom blogu se javio i Ivica Todorić. Vlasnik koncerna naglasio je kako u Agrokoru nije otuđen ili sakriven niti jedan euro, a naglasio je kako su i njegove osobne obveze prema tvrtki u potpunosti namirene. Podsjetimo, izvježće revizora otkriva da je Agrokor Ivici Todoriću dao 650 milijuna kuna kredita, a on taj novac nikad nije vratio...

- Da li je Ante Ramljak nešto preknjižavao će se naknadno lako utvrditi - napisao je Todorić koji je dodao da će se opširnije osvrnuti na izvješće tek kad ga bolje prouči. Dodao je kako je on osobno potpisao ugovor s revizorskom kućom PWC-om i prije nego što je Vlada postavila Ramljaka za povjerenika.

- Najvažnije je da li je bilo sakrivano prema PWC-u koji je revidirao izvješće - napisao je Todorić, koji je već ranije najavio podnošenje kaznene prijave protiv Ramljaka, a usput je napao premijera Andreja Plenkovića i pitao ga s kim se oko situacije u Agrokoru sastajao još u siječnju.

Todorićevu novu objavu prenosimo u cijelosti:

Laž je da je išta u Agrokoru bilo sakrivano, prema bilo kome. Ali najvažnije je da li je bilo sakrivano prema PWC-u koji je revidirao izvješće. Agrokor i ja osobno smo s PWC-om potpisali ugovor prije nego je došla izvanredna uprava i svu dokumentaciju prezentirali revizorima. U toj dokumentaciji je prezentiran i, kako Ramljak govori, sporni ugovor. Financijske vratolomije kojima su otpisivali milijarde ćemo u narednom vremenu prezentirati ali ono što sa sigurnošću mogu reći, nijedan euro nije otuđen, nijedan euro nije sakriven. U konačnosti i sam Ramljak potvrđuje da za te, tobože neprikazane stavke, i on sam zna i zna da za njih postoji dokumentacija. Isto tako, obveze koje sam osobno imao prema Agrokoru, bile su u potpunosti izmirene. Da li je Ante Ramljak nešto preknjižavao će se naknadno lako utvrditi. Njegova priča da nije bilo osnove za dividendu je u stilu sa svim što su u ovom izvješću napravili. Sve je magla, nijedan euro ne nedostaje i Agrokorov dug se zna. Sa svojim timom financijskih stručnjaka analiziram danas prezentirano izvješće i uskoro ću dati cjeloviti osvrt.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 15:39