SPORNE IZJAVE

PRVA REAKCIJA MILORADA PUPOVCA NAKON 'OPOMENE' OD STRANE PLENKOVIĆA 'Pustite nas da prvo procijenimo situaciju'

 
 Dragan Matic / CROPIX

Nakon osude izjava Milorada Pupovca (SDSS), on se oglasio rekavši da ga nakon sastanka vrha HDZ-a nije kontaktirao ni Andrej Plenković ni nitko drugi iz te stranke.

'Pustite nas da procijenimo situaciju i odlučimo o daljnjim koracima', rekao je za N1.

Pupovac je, podsjetimo, u intervjuu za portal Radiosarajevo.ba prije par dana kazao da Hrvatska postaje čimbenik nestabilnosti na prostoru bivše Jugoslavije jer se u njoj promovira nesnošljivost prema drugim narodima i pokušava rehabilitirati ustaštvo, u čemu, kako je kazao, važnu ulogu imaju pojedini pripadnici Katoličke crkve, neke političke stranke i braniteljske udruge.

Premijer Plenković je nakon sastanka vrha HDZ-a rekao da je Pupovčeva izjava krajnje neprimjerena.

'Smatramo krajnje neprimjereno, pa i nedopustivo izjave našeg koalicijskog partnera koje su upućivale na zaključak da je Hrvatska faktor nestabilnosti u području jugoistoka Europe i da se suvremenu Hrvatsku uspoređuje s režimom NDH. Smatramo da to apsolutno ne stoji i da treba vrlo jasno kazati i to odlučno odbacujem. Takve teze ne stoje', rekao je Plenković, koji je još jednom osudio napade na pripadnike srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj, a dodao je i da će s Pupovcem razgovarati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:25