AFERA

PRVA REAKCIJA PREMIJERA PLENKOVIĆA NA 'SLUČAJ MERCEDES' 'Tko smješta ministrici Žalac? Ne znam...'

 
 Goran Mehkek / CROPIX

Nakon što je Žalac ustvrdila da ima insinuacije da joj netko smješta, te da se možda radi i o unutarstranačkim sukobima, novinarima se obratio, nakon niza članova Vlade i sam premijer Andrej Plenković.

Na upit tko smješta ministrici Žalac, odgovorio je:

- Ne znam, ja vjerujem u to da će HDZ dobiti najmanje pet mandata i da je HDZ već 30 godina najjača stranka u državi, poručio je Plenković govoreći u Bruxellesu.

Rekao je da je razgovarao s ministricom ovih dana.

- Pričao sam s njom više puta ovih dana. Ta tema ugovora vezano za korištenje vozila vezana je uz njezinu majku, rekao je.

Glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Sabora Gordan Jandroković izjavio je danas kako nema spoznaja o navodima ministrice Gabrijele Žalac o obračunima u HDZ-u, da takve informacije možda postoje, ali da do njega nisu došle te da o tome treba nju pitati.

- Morate nju pitati, možda ima nekih stvari koje ja ne znam. Glavni tajnici ne moraju sve znati, dakle možda postoje neke informacije koje do mene nisu došle", rekao je Jandroković novinarima, upitan je li ozbiljno od ministrice da je u javnost izašla s tezama da joj medijske napade na nju smješta netko u u HDZ-u.

"Možda netko je sabotira, protiv nje lobira, možda je vlada, možda su Srbi, možda masoni...", citirao je Jandroković stihove popularne pjesme Vojka V "Kako to", a na upit hoće li se o tome raspravljati u vrhu stranke dogovorio je da ne zna.

Podsjetimo, Jutarnji list je prvi objavio priču da je Mercedes E klase u vlasništvu tvrtke šibenskog poduzetnika Josipa Stojanovića danima parkiran u dvorištu ministrice Gabrijele Žalac. Automobil je nov i registriran je 28. siječnja ove godine, vrijedi najmanje 50 tisuća eura, a ministrica tvrdi da ga je unajmila njezina majka, te da je njezinom dvorištu parkiran jer u dvorištu njezinih roditelja nema dovoljno mjesta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:37