ZAMJENA ZA MINISTRA

Prva smjena u Milanovićevoj Vladi? Županica Lovrić želi preuzeti fotelju bolesnog Zlatka Komadine

Lovrićka navodno na sve strane lobira kako bi uvjerila vodstvo stranke da je baš ona idealna nasljednica

Sisačka županica Marina Lovrić Merzel želi preuzeti ministarsku fotelju bolesnog Zlatka Komadine. Iz više izvora dobili smo potvrdu te informacije koja je, kako doznajemo, već došla i do aktualnog ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, ali i do premijera i stranačkog joj šefa Zorana Milanovića.

Kućni oporavak

Lovrićka navodno na sve strane lobira kako bi uvjerila vodstvo stranke da je baš ona idealna nasljednica Komadine koji se nažalost nije snašao na toj stresnoj funkciji, što je već ostavilo i ozbiljne posljedice po njegovo zdravlje. Komadina je nakon hospitalizacije još uvijek na kućnom oporavku i premda je bilo najava da bi se u ponedjeljak trebao pojaviti na poslu, navodno će bolovanje produljiti za još tjedan.

Otvorena je i mogućnost da se Komadina zbog narušenog zdravlja povuče s ministarske pozicije , pa je logično da Milanović i SDP moraju ozbiljno razmotriti i tu opciju te pronaći novo kadrovsko rješenje.

Tu činjenicu očito dobro zna i sisačka županica pa se odlučila samokandidirati. Iz izvora bliskih vrhu SDP-a čujemo kako je Lovrić i prije izbora pokazivala snažan interes da preuzme neku od funkcija u izvršnoj vlasti države, a jedna od njenih želja bila je upravo ovo ministarstvo.

Neumjesno lobiranje

U srazu sa Zlatkom Komadinom koji se prvi predbilježio za tu ministarsku fotelju, Lovrićka nije imala šanse. Ali očito je novu šansu uočila u trenutku kad se Komadina ozbiljno dvoumi hoće li se vratiti u Zagreb ili na svoju staru funkciju primorsko-goranskog župana.

Oko ambicija Marine Lovrić u SDP-u su podijeljenog mišljenja. Nekolicina s kojima smo neformalno razgovarali smatra da je njeno lobiranje u ovom trenutku u najmanju ruku neumjesno upravo zato što Komadina doista prolazi teške trenutke, svjestan da mora odlučiti vraća li se na Prisavlje i s maksimalnim radnim angažmanom prionuti poslu, ili će procijeniti da mu je zdravlje preče pa se opredijeliti za manje stresan posao. Među SDP-ovcima ima međutim i onih koji podržavaju Lovrićku, za koju tvrde da se dokazala kao odličan operativac na poziciji županice.

Sposobna operativka

Da to nije najbolja referenca i za ministarski posao dokazuje upravo Komadina, koji je bio još uspješniji župan pa se nije dobro snašao u megaministarstvu opterećenom velikim problemima koji traže pun cjelodnevni angažman. Marina Lovrić među svojim kvalifikacijama ističe i činjenicu da je po struci diplomirana inženjerka prometa, te dokazanu sposobnost operativnog vođenja gospodarski i politički zahtjevne županije.

Sam Komadina na tu temu ništa ne želi reći, on se naime od kada je u Rijeci na kućnom oporavku potpuno isključio i ne želi komunicirati s medijima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:00