DRAGUTIN RANOGAJEC

PRVI ČOVJEK OBRTNIČKE KOMORE 'Upute epidemiologa željeli bismo vidjeti barem pet dana unaprijed pa da vidimo tko može ponovno otvoriti vrata i kako'

 
Dragutin Ranogajec
 Davor Pongračić / Hanza Media

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore (HOK) Dragutin Ranogajec očekuje da Vlada i epidemiolozi definiraju uvjete po kojima tvrtke i obrti mogu ponovno početi poslovati.

- Očekujemo da Vlada donese odluku, a da epidemiolozi propišu po kojim uvjetima možemo ponovno otvoriti vrata. Onda je na samim obrtima i tvrtkama da procijene mogu li se tome prilagoditi. Željeli bismo vidjeti upute epidemiologa barem pet dana unaprijed pa da onda vidimo tko može ponovno otvoriti vrata i po kojim uvjetima - kazao nam je Ranogajec.

Naš sugovornik podsjeća da su HOK i HGK uputili Vladi svoje prijedloge postupnog zaživljavanja ekonomskog života nakon udara pandemije koronavirusa. Dodaje kako je preduvjet otvaranja poslovnih prostora da konačno profunkcionira javni gradski prijevoz i da se ukinu propusnice, koje su sada potrebne za putovanje među županijama. To je važno ne samo zbog ekonomskih, nego i zbog psiholoških razloga, budući da među ljudima još uvijek vlada strah od koronavirusa.

Također, zaključuje Ranogajec, jasno je da dio tvrtki i obrta neće moći ispuniti uvjete Vlade i epidemiologa. Njima, zaključuje, Vlada ne smije ukidati poticaje jer ih je dosadašnji lockdown bacio na koljena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:53