BIVŠI ŠEF HGK

PRVI DAN NA SLOBODI Vidošević je na tajanstvenom sastanku proveo dva sata

Dva sata proveo je u zgradi na Trešnjevci. ‘Bio sam kod prijatelja’, rekao je za Jutarnji list
 Ranko Šuvar/CROPIX

Prvi dan na slobodi Nadan Vidošević proveo je uglavnom u obiteljskoj kući na zagrebačkom Gornjem Prekrižju.

Iz kuće je izašao samo ujutro, malo prije 11 sati, kada se sa suprugom Inom odvezao na Trešnjevku. Ležerno odjeven u košulju i traperice.

Supružnici su zajedno ušli u neboder u Ozaljskoj ulici, no nedugo nakon toga Ina Vidošević se s maslinovim grančicama u rukama sama odvezla u crkvu. Vidošević je, dok mu je supruga bila na misi, ostao u zgradi.

Na pitanje koga je posjetio, odgovorio je samo da je riječ o prijatelju, dakle o privatnom posjetu, ali nije nam želio reći o kojem se prijatelju radi. Djelovao je smirenije i opuštenije nego jučer, kada je nakon petomjesečnog boravka iza rešetaka napustio zatvor u Remetincu.

- Lijepo je biti s obitelji, to je zaista najvažnije. Kako mi je bilo spavati u vlastitom krevetu nakon pet mjeseci? Lijepo, kako bi drugačije bilo. Teško je opisati neke stvari - rekao nam je Vidošević. Nakon kratkog razgovora s novinarima Jutarnjeg lista Vidošević se vratio kući, gdje je proveo ostatak dana.

Bivšem šefu Hrvatske gospodarske komore na teret se stavlja nekoliko slučajeva. Uskok je prije nekoliko dana dodatno proširio istragu, pa mu se sad na teret stavlja nova nabava umjetničkih slika za HGK, pri čemu je Komora oštećena za 265 tisuća kuna, a u aferi Kraš tereti ga se zbog 230 tisuća kuna koje je ta tvrtka potrošila na kupnju bagera za njegovo privatno imanje u Gorskom kotaru.

Vidoševića se tereti da je organizirao kriminalnu skupinu kojoj je cilj izvlačenje 30-ak milijuna kuna iz HGK, što se radilo sklapanjem fiktivnih ugovora preko tvrtke Remorker. Svojim ga iskazima optužuju Zdenka Peternel, Davor Komerički, Igor Premilovac, Kažimir Hraste i Vesna Rodić. No, optužnica još nije podignuta.

- Nikome ništa ne zamjeram zbog svega što se dogodilo proteklih mjeseci. O tome uopće ne mislim. Zaista. Što se tiče optužbi koje su izrekli na moj račun, ne smijem ih uopće komentirati sve dok se na sudu sve ne završi. Zato zaista ne bih razgovarao o tome što mi se sve stavlja na teret. Sigurno je da će vrijeme pokazati što je istina, jednako kao i sud - rekao je Vidošević.

Vidoševiću i supruzi blokirani su svi automobili: sportski Mercedes C klase i luksuzni Mercedes SL 500, a kćerima Mini Cooper i Smart. Na pitanje kako će živjeti jer njegova supruga ne radi, Vidošević je pojasnio da ima rodbinu koja je spremna stati uz njega i kada mu je najteže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 02:03