MARIJA VUČKOVIĆ

PRVI ISTUP MINISTRICE POLJOPRIVREDE NAKON UHIĆENJA JOSIPE RIMAC 'Josipa i ja se dobro poznajemo, ali nikada me u životu nije zvala oko sporne uredbe'

 Goran Mehkek / CROPIX

Među 49 svjedoka koje USKOK želi ispitati u istrazi koju su pokrenuli protiv Josipe Rimac i ostalih, prema neslužbenim informacijama je i ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Je li tajnica njezina kabineta, uhićena Ružica Njavro, utjecala na nju vezano uz spornu Uredbu o zakupu šumskog zemljišta i je li se i kada, kao ministrica, čula s uhićenom Josipom Rimac, ministrica Vučković otkrila je za RTL.

- Na mene utječu, naravno, i u razgovorima i radom u povjerenstvima i sudjeluju u izradi dokumenata mnogi moji bliski suradnici, no konačan prijedlog donosim ja, ja za njega odgovaram. Konačni prijedlozi su uvijek izrađeni u skladu sa znanjem koje imam o tematici, s mojom savješću i iza takvih prijedloga stojim. Nitko na mene ne može utjecati na način da bih učinila nešto što je protivno javnom interesu ili savjesti - kazala je Vučković.

Na pitanje kakav je njezin odnos s Josipom Rimac, rekla je da se "dobro poznaju", no oko sporne uredbe, kaže, nisu razgovarale.

- Josipa Rimac mene nikad u životu, vezano za Nacrt uredbe o šumskom zemljištu nije zvala - kazala je Vučković.

Događaje proteklih dana doživjela je, kaže, veoma emotivno jer se "u istrazi spominje i otvoren je istražni postupak i nad tajnicom kabineta Ministarstva, to je dovoljan razlog".

- Istražni postupak je otvoren, pričekat ćemo rezultate istrage, a poslije i cijelog procesa. To je jedino što mogu komentirati, uz napomenu da svaki pokušaj pogodovanja ili radnje koje nisu zakonite, nisu moralne, naravno da osuđujem. To je generalno, a što se tiče ovog konkretnog postupka, pričekat ćemo rezultate istrage - kazala je Vučković za RTL.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:30