U TRI GRADA

Prvi košarkaški kampovi Krešimira Ćosića oduševili djecu: ‘Učili smo pravilno driblati i pucati na koš‘

Cilj je da djeca upoznaju košarku i ako im se svidi, da se upišu na jesen u taj isti klub kako bi trenirali, kaže Ana Ćosić Pajurin
 Lukša Marotti

Prve trice pale su u obruč koševa u Zagrebu i Pazinu na kampovima Krešimira Ćosića. Više od 20 polaznika kampa u Zagrebu, koji organizira Udruga Dani Krešimira Ćosića, imalo je prilike uživo saznati tajne košarke od legendarnog Franje Arapovića, ali i iz prve ruke saznati kakav je košarkaš bio Krešo od njegove kćeri Ane Ćosić Pajurin.

"Počašćen sam što mogu biti ovdje. Ja sam u Cibonu došao sedam dana nakon što je Krešo osvojio 1982. godine sve tri titule s Cibonom. Mjesec dana kasnije bio sam cimer s Krešimirom Ćosićem na Eurobasketu gdje nisam znao ništa. Uzeo me za ruku i učio sa mnom tri ili četiri godine. Imao sam nesreću što sam kasno došao u Cibonu, a sreću što sam upoznao Krešu", izjavio je Franjo Arapović te dodao: "Kamp koji nosi Krešino ime pruža sve uvjete koji su potrebni kako bi postali vrhunski sportaši, u ovom slučaju košarkaši".

Kampovi traju tjedan dana, treninzi traju po dva sata dnevno, dok edukacija traje sat vremena. Svi polaznici su dobili majice, knjižice i na kraju će dobiti diplome. Treninge provode lokalni klubovi, u ovom slučaju KK Cedevita Junior i KK Pazin.

"Ove godine kampovi se održavaju u tri grada; Pazinu, Zagrebu i Zadru. Cilj je da kampovi budu po cijeloj Hrvatskoj. Cilj nam je popularizirati košarku i sport općenito. Čini se kako se kultura sporta u Hrvatskoj pomalo gubi, djeca su sve više okrenuta drugim vrijednostima", izjavila je Ana Ćosić Pajurin te dodala: "Cilj je da djeca upoznaju košarku i ako im se svidi, da se upišu na jesen u taj isti klub kako bi trenirali. Također, jedan od ciljeva nam je spajanje lokalne zajednice s lokalnim klubovima".

Kamp je namijenjen djeci od 8 i 9 godina, traje pet radnih dana svakim danom od 9 do 12 sati. Unutar tog perioda djeca su naučila osnove košarke, o povijesti košarke, zdravoj prehrani, sportskoj psihologiji, fair playu i drugome.

"Nama je iznimno drago što smo dio projekta koji je Ana pokrenula u ime Udruge. Ideja je na tragu onoga što Cedevita junior radi, a to je posvećenost djeci, mladima, dovlačenje mladih na košarkaške terene kako bi zavoljeli ovaj sport. Želimo ih potaknuti da jednoga dana budu košarkaši te da odrastaju i žive u sportskom duhu", izjavio je Tomislav Zebec, direktor KK Cedevita Junior.

Kampovi su besplatni za sve polaznike.

Nakon kampova u Zagrebu i Pazinu, idući je na rasporedu kamp u Krešinu rodnom Zadru u terminu od 22. do 26. kolovoza, a organizira se u suradnji s KK ZADAR. Djecu se za kamp može prijaviti OVDJE.

"Jako mi se sviđaju tereni. Sviđa mi se što smo učili pravilno driblati, pucati na koš i što smo radili dvokorak. Treneri su mi se također jako svidjeli, a i dobro sam se zabavio igrajući košarku sa svojim prijateljima iz kampa", zaključio je Borna iz Zagreba.

image

Ana Ćosić Pajurin

Lukša Marotti
image

Franjo Arapović, Ana Ćosić Pajurin, Tomislav Zebić

Lukša Marotti
image

Franjo Arapović

Lukša Marotti
image
Lukša Marotti
image
Lukša Marotti
image
Lukša Marotti
image
Lukša Marotti
image
Lukša Marotti
image
Lukša Marotti
image
Lukša Marotti
image
Lukša Marotti
image
Lukša Marotti
image
Lukša Marotti
image

Tomislav Zebić

Lukša Marotti
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 05:43