NAKON SEDAM GODINA

Prvi let iz Moskve stigao u Dubrovnik: ‘Očekujem da će srpanj i kolovoz biti izvrsni‘

U dubrovačkoj Zračnoj luci otvoren je i Covid punkt za antigensko i PCR testiranje, dostupan i svim građanima po komercijalnoj cijeni
 Tonci Plazibat/Cropix

Zrakoplov ruskog nacionalnog avioprijevoznika "Aeroflot" s 86 putnika sletio je u utorak navečer u Zračnu luku Dubrovnik čime je, nakon sedam godina, jug Hrvatske ponovno svakodnevno povezan izravnom zračnom linijom s Moskvom.

Direktor Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić izjavio je kako očekuje da će se interes Rusa preliti i u još bolju popunjenost na letovima.

image
Frano Luetić, ravnatelj Zračne luke Dubrovnik.
Tonci Plazibat/Cropix

"Ako se situacija s pandemijom nastavi poboljšavati, očekujem da će srpanj i kolovoz biti izvrsni", rekao je Luetić te dodao kako se još uvijek čeka otvaranje britanskog tržišta, s kojeg je dubrovačka zračna luka ostvarivala 30 posto prometa.

"Nadam se da neće dalje odgađati i da će s prvim danima srpnja krenuti letovi četiri zrakoplovne kompanije", istaknuo je Luetić.

Kada je riječ o ostalim gostima, posebice onima iz Amerike, Luetić kaže da je situacija sve bolja i bolja.

- Pandemija se smanjuje svugdje i u Americi, imamo redovitih linija. Početkom srpnja ćemo imati s SAD-om: dvije linije za New York, to nam je jedan od najboljih rezultata, rekao je Luetić za RTL.

image
Frano Luetić, ravnatelj Zračne luke Dubrovnik.
Tonci Plazibat/Cropix

U dubrovačkoj Zračnoj luci otvoren je i Covid punkt za antigensko i PCR testiranje, dostupan i svim građanima po komercijalnoj cijeni. Novost je i terminal za poslovno zrakoplovstvo, najmoderniji u Hrvatskoj.

image
Tonci Plazibat/Cropix
image
Tonci Plazibat/Cropix

"Lani smo imali jako dobru povezanost baš u tom segmentu, a ove godine očekujemo i još bolju. To su gosti visoke platežne moći koji odmor provode na jahtama na Jadranu. Terminal je vrlo moderan, s kontrolom putovnica i carinske kontrole, zaštitnog pregleda i cateringa te VIP salona", izjavio je Luetić.

Direktorica dubrovačke Turističke zajednice Ana Hrnić istaknula je kako su Dubrovnik i Hrvatska vrlo zanimljivi ruskim turistima.

"Prošlog tjedna smo imali snimanje popularne turističke emisije pa očekujemo dodatni rast interesa", rekla je Hrnić, koja očekuje da će turistički promet biti osjetno bolji nakon 15. lipnja.

Inače, Rusija će Hrvatsku od 10. lipnja staviti na listu epidemiološki sigurnih zemalja te će time biti označena kao sigurna destinacija za putovanja ruskih turista.

Zračna povezanost Rusije i Hrvatske u ovoj godini ostvarit će se od lipnja do rujna s više od petsto letova, a ulaskom Hrvatske u 'zelenu zonu' otvara se mogućnost i charter letova.

Osim Dubrovnika "Aeroflot" će s Moskvom u sezoni povezivati Pulu, Split i Zagreb.

Hrvatska je obnovila izdavanje turističkih viza za ruske državljane, a na ruskom tržištu trenutno vlada dobar interes za odmorom u Hrvatskoj. Prema podacima iz sustava eVisitor, tijekom ove godine gosti iz Rusije ostvarili su oko 30 tisuća noćenja, odnosno 48 posto više nego tijekom istog razdoblja prošle godine.

image
Tonci Plazibat/Cropix
image
Tonci Plazibat/Cropix
image
Tonci Plazibat/Cropix
image
Tonci Plazibat/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. prosinac 2022 03:23