ODRŽAVA SE 29. I 30.8.

Prvi RESPECT festival u Dubrovniku: Talentirani umjetnici humanitarnom akcijom slave kulturu poštivanja

Prihodi od akcije namijenjeni su za potporu djeci s potresom pogođene Banovine, kao i žrtvama nereda u Južnoj Africi
 Respect Festival

Dubrovnik će krajem kolovoza ugostiti prvi međunarodni festival umjetnosti i glazbe - RESPECT 2021, u organizaciji neprofitne zaklade WCA (World Consciousness Alliance) - Svjetskog saveza svijesti. S ciljem slavljenja najviših ljudskih vrijednosti, tijekom 29. i 30. kolovoza, ovaj će humanitarni događaj okupiti zaljubljenike u glazbu, kazalište i umjetnost.

Događanje kreće u nedjelju, humanitarnom aukcijom umjetnina prijatelja festivala: Ivone Pleskonje (slikarica), Biljane Cincarević (slikarica), Lucije Perojević (umjetnica), Damira Šagolja (fotoreporter, dobitnik Pulitzerove nagrade 2017), Briana Rašića (muzički fotograf), Nikole Krivokapića (grafički dizajner) i Fondacije Mersad Berber, čija djela tematiziraju poštovanje.

Za učešće u humanitarnoj aukciji, potrebno je najaviti dolazak kako biste dobili pozivnicu (kontakt telefon: (+385) 91 797 8204)).

„Festivalom želimo unijeti kulturu poštivanja te jačanja kolektivističke svijesti, podsjetiti koliko smo moćni kada smo jedinstveni i kada podržavamo one kojima je to potrebno. Zajedno možemo srušiti neprirodne zidove koje je stvorio čovjek neprihvaćanjem razlika u jeziku, nacionalnosti, religiji, spolu, rasi, seksualnoj orijentaciji, mišljenjima te podsjetiti ljude što to uistinu znači biti čovjek“, izjavila je organizatorica festivala Sanela Feković iz WCA zaklade te pojasnila kako će u partnerstvu s dobrotvornim ACT fondacijama u Hrvatskoj i Južnoj Africi, dio prihoda biti usmjeren za potporu djeci na potresom pogođenoj Banovini, kao i žrtvama nereda i eskaliranog nasilja u Južnoj Africi.

RESPECT 2021 uveličat će i vrsni glazbenici Neno Belan & Fiumens te dubrovačka jazz diva Ines Tričković, s čelisticom Mihaelom Čuljak i pijanistom Tonijem Martinovićem, čiji je koncert planiran za ponedjeljak 30. kolovoza na na Srđu, (preko puta skretanja za Žarkovicu) u 20 sati.

Pošto neće biti parkinga za osobna vozila, povratni prijevoz sa autobusom je uključen u cijenu karte. Polazak je s Pila u 19:15h. Koncert će trajati od 20:00h do 23:00h. Uz ove velikane, na glazbenoj sceni pojavit će se i mladi umjetnici koje WCA podržava u razvoju karijere.

Karte za 30.08. se mogu kupiti online na stranici ulaznice.hr ili pred sam koncert. Za ulaz na koncert je neophodna EU digitalna COVID potvrda. Regularna karta za stajaće mjesto košta 250 kuna, a za VIP sjedeće mjesto 600 kuna.

image
Respect Festival
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:08