NASELJE IVER

PRVI SMO UŠLI U NAJNOVIJI KOMPLEKS Osnovna škola dobila veliki bazen i dvoranu od 72 mil. kn

 Darko Tomas / CROPIX / CROPIX

Osnovna škola Iver u Sesvetskom Kraljevcu dobila je novu dvoranu uz koju je i zatvoreni olimpijski bazen za sve građane. Otvaranje dvorane i bazena bit će sutra u 6.30 sati, a novi objekti su dodatak OŠ Iver, sagrađenoj i otvorenoj prije dvije godine. Investitor je Zagrebački holding koji je u gradnju i opremanje uložio oko 72 milijuna kuna. Najveća atrakcija moderne vizure zatvoreni je bazen koji je veličine 33x25 metara, a namijenjen je za rekreativno plivanje i vaterpolo. U sklopu objekta je i sauna te dvonamjensko sklonište za 200 osoba, a odmah pokraj bazena bit će i sunčalište. U Holdingu ističu da će to biti “kvartovski” bazen.

Sadržaji

- Bit će namijenjen školarcima, ali i svim ostalim građanima. Prilagođen je naselju, s prikladnim sportskim i rekreativnim sadržajima, a cijena će biti kao i na ostalim bazenima u sklopu Ustanove Upravljanje sportskim objektima - poručili su, iako smo neslužbeno doznali da je riječ o cijeni od samo deset kuna.

Bazen će imati drveni krov zbog boljeg upijanja koncentracije klora iz bazena, a voda će se konstantno filtrirati. Odmah pokraj je i sportska dvorana s brojnim sadržajima, poput odbojke, malog nogometa, košarke te rukometa, a ima i atletske sprave. Iznad terena je mala tribina sa stotinjak sjedećih mjesta, ali će kasnije biti uvedena i mobilna tribina koja će povećati kapacitet gledatelja.

Caffe bar

Na povišenom dijelu je i mala dvorana koja je namijenjena za yogu i fitness treninge, a ujedno će u sklopu dvorane biti otvoren mali caffe bar. Osim za odvijanje nastave tjelesnog odgoja, dvorana će se navečer iznajmljivati i za rekreaciju građana. Gradnja objekata počela je još 2009. godine, ali su radovi nakon dvije godine prekinuti na zahtjev tadašnjeg izvođača Konstruktor d. d. Zlatar. - Zbog njihovih subjektivnih razloga gradnja je morala stati, a nastavljena je u prosincu 2013. godine kada je u projekt uveden Zagrebgradnja d. o. o. Radovi na dvorani i bazenu po drugi put su prekinuti, i to iz tehničkih razloga, pa su konačno nastavljeni u ovoj godini i uspješno završeni - poručili su iz Holdinga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:37