POTOP NA JADRANU

Prvi veći problemi izazvani velikom promjenom vremena: Poplavljene neke splitske prometnice

Kao i svaki put kad se na grad sruči obilna padalina, i današnja kiša je stvorila dosta problema u Splitu

Potopljena Poljička cesta u Splitu

 Ivan Šolić

S krajem studenog nam je stigla i najavljena promjena vremena koja je donijela mjestimice obilnu kišu, posebno na Jadranu. Kao i svaki put kad se na grad sruči obilna padalina, i današnja kiša je stvorila dosta problema u Splitu.

Tako je nekoliko splitskih ulica pod vodom što je stvaralo dosta neprilika vozačima. Na Poljičkoj cesti je dobar dio prometnice bio pod vodom, a i Ivan Šolić je na Facebooku podijelio video na kojem je vidljivo u kojoj je mjeri kiša jutros stvarala probleme u Splitu.

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) za danas prognozira pretežno oblačno, povremeno uz kišu, na Jadranu mjestimice obilniju i praćenu grmljavinom. Od sredine dana u Međimurju i Hrvatskom zagorju mjestimice je moguća susnježica i snijeg, a navečer i u najvišem gorju.

Poslijepodnevna sunčana razdoblja najizglednija su u Podunavlju te ponegdje na moru.

Slab do umjeren jugoistočni vjetar u okretanju na sjeverozapadni i zapadni, a u gorju će zapuhati umjeren jugozapadnjak. Na Jadranu umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak sredinom dana u okretanju na jugozapadnjak i navečer u jačanju, a još ujutro na južnom i dijelu srednjeg Jadrana jako i olujno jugo.

Temperatura zraka u većem dijelu unutrašnjosti od 3 do 8, Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije od 12 do 17 stupnjeva Celzijevih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:35