U SLUČAJU POBJEDE

PRVO OBEĆANJE BIVŠEG PREMIJERA Zoran Milanović neće na Pantovčak, želi smjesta preseliti u rezidenciju u Visokoj?

 
Milanović i Grabar-Kitarović prije tri godine na Pantovčaku
 Goran Mehkek / CROPIX

Zoran Milanović je prije nekoliko dana potvrdio da ulazi u utrku za predsjednika Republike te time stao na kraj brojnim nagađanjima i medijskim napisima. Kako je istaknuo, odluku nije donio preko noći, već je ta želja dugo tinjala u njemu.

Prema pisanju Nacionala, u slučaju pobjede Milanović se neće preseliti na Pantovčak, nego smjesta u rezidenciju u Visoku ulicu. Nacional podsjeća da je to bilo obećanje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović tijekom prošle predsjedničke kampanje, koje nije održala. U Nacionalu ističu da je riječ o osobnom napadu te da tim potezom Milanović želi pokazati da je predsjednica nekoherentna, neodgovorna osoba, čijim riječima i obećanjima ne treba vjerovati.

Kada je na izborima u siječnju 2015. godine Grabar-Kitarović pobijedila na predsjedničkim izborima on joj je poželio dobrodošlicu te poručio da selidba u Visoku može započeti odmah nakon inauguracije: 'Toj želji mi teško možemo ne udovoljiti. Ako je to u duhu štednje još bolje'.

Podsjetimo, unatoč obećanju da će preseliti na jeftiniju lokaciju, Kolinda Grabar-Kitarović ostala je na Pantovčaku. Naime, Ministarstvo državne imovine informiralo je predsjednicu da država nema lokaciju koja bi zadovoljila protokolarne, tehničke i sigurnosne uvjete potrebne za predsjedničku rezidenciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:14