EUFORIJA U TVORNICI

PRVO OBRAĆANJE ZORANA MILANOVIĆA 'Idemo u sportsku utakmicu, a ne u rat'

 
 Boris Kovacev / CROPIX

ZAGREB - U dupkom punoj Tvornici kulture, nazočnim gostima, ali i svim građanima putem malih ekrana, oko 22 sata obratio se pobjednik prvog kruga izbora Zoran Milanović, koji je osvojio 29,52 posto glasova.

- Hvala svima koji su danas glasali, hvala onima koji u glasali za mene i onima koji nisu. Idemo u drugi krug, ali ne idemo u rat, ratovi su gotovi, to govorim od početka. Idemo u civiliziranu građansku utakmicu, neka pobijedi bolji, ja vjerujem da sam bolji. Ono što sam prošao u svom političkom životu me naučilo da gledam svoje greške. Nikad se dovoljno dobro ne vidim, u iduća 2 tjedna trudit ću se da na izbore nagovorim svakoga kome je hrvatski interes u prvom planu, da budemo solidarna zajednica građana, želim zemlju jednakih.

Zagreb, 221219. 
Tvornica Kulture, Subiceva 1.
Pracenje izbornih rezultata za predsjednika Republike Hrvatske u stozeru predsjednickog kandidata Zorana Milanovica. 
Na fotografiji: obracanje javnosti Zorana Milanovica nakon objave rezultata prvog kruga izbora.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX

- Za 2 tjedna bit će što bude, vjerujem u pobjedu, u meni nema gorčine, nema ni straha. Kao što je govorio jedan veliki političar 'prema nikome s mržnjom, prema svima s dobrom vjerom', vjerujem da će biti onih kojima se ne dopadam, moj zadatak je da se obratim i drugima. U Hrvatskoj nitko ne smije biti drugi i nitko ne smije biti zapostavljen, poručio je.


- Ja ovdje neću zagovarati prazno zajedništvo, jer imam puno rezerve prema onima koji ga zagovaraju. Prema svakome ću probati pristupiti kao čovjeku, imate pravo na sreću i na miran život. Ovo je bila teška godina za mene, osobno, privatno emotivno. Šest mjeseci sam hodao Hrvatskom i svaki put naučiš nešto novo i vidiš novu šansu. Svjestan ograničenja, a nakon što sam bio premijer i svjestan ograničenja tih dužnosti, smatram da sam spreman raditi taj posao, to je više od posla, to je način života. Nitko se u Hrvatskoj neće osjećati kao građanin drugog reda, ponavljam to još jednom. Nemam instrumente izvršne, financijske, morat ćete mi vjerovati na riječ, rekao je.

FOTOGALERIJA: Atmosfera u izbornoj stožeru SDP-a

Potom je progovorio o drugom krugu izbora.

- U sportskoj utakmici imam velike šanse, pozivam sve hrvatske ljude koji su izašli na izbore i one koji nisu da dobro razmisle jer kampanja traje, da izađu i da mi daju mali komad vjere bez kojeg ne postojim. Država nisam ja, to je vjera od koje ne odstupam, za politiku punu sadržaja i smisli, kao plemenit poziv. Živjela Hrvatska, razvijmo hrvatske barjake, idemo u sportsku utakmicu, ponavljam, ne idemo u rat, ratovi su gotovi, čekaju nas civilizirani zadaci, za generaciju koja dolazi iza moje, poručio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 12:51