OKRUTNA VLASNICA

PSU VEZALA BETONSKI BLOKET OKO VRATA I BACILA GA U MORE 'Njoj je mjesto na psihijatriji. Normalni ljudi to ne rade'

Split, 231015.Na predjelu Stinice, zapadno od Sjeverne luke Lucka uprava planira izgradnju novih trajektnih vezova.Na fotografiji: Stinice.Foto: Nikola Vilic / CROPIX
 Nikola Vilic / CROPIX / CROPIX

Jedan Splićanin je u ponedjeljak ujutro uz morsku obalu na Stinicama uočio uginulog psa za kojeg je utvrđeno da je nasilno skončao, piše Slobodna Dalmacija.

Na mjestu događaja je obavljen očevid, nakon čega je provedeno kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjom vlasnicom psa koja je osumnjičena da je krajem ožujka usmrtila svog bivšeg ljubimca. Djevojka je svom psu zavezala veliki betonski bloket oko glave i nakon toga ga bacila u more.

Protiv nje je podnesena kaznena prijava Državnom odvjetništvu zbog ubijanja životinje, za što je predviđena kazna do jedne godine zatvora. Da je 25-godišnjakinja svom psu uskratila hranu i time izazvala njegovu smrt, dobila bi do šest mjeseci zatvora, a da je životinju ubila iz koristoljublja, tada bi je čekala maksimalna kazna od dvije godine "iza brave".

Posljednji događaj i stravičan prizor koji je zatekao šetač dokazuje na koji se način okrutni vlasnici rješavaju svojih ljubimaca u Splitu.

Zoran Dadić, predsjednik Kluba sportskih pasa, zgrožen je ovim činom i nikako mu nije jasno kako se u moru udruga za zaštitu životinja, azila u Kaštelima i Šibeniku, dotična djevojka odlučila za ovakav način "rješavanja" psa.

- Njoj očito treba liječnički pregled na odjelu psihijatrije na Firulama. Na takav se način riješiti psa, to zaista nije lako učiniti normalnoj osobi. Imala je na raspolaganju toliko informacija preko društvenih mreža, barem danas to nije problem. Po meni je ovo tek korak do goreg čina, jer je takva osoba spremna na sve - kazao je Slobodnoj Dalmaciji Dadić i dodao kako Klub uvijek potencijalnim vlasnicima pasa skreće pozornost da ih ne uzimaju kao ljubimca ako se nisu sposobni posvetiti i pružiti im odgovarajuće uvjete.

Mirna Mrčela, predsjednica Udruge "Sehaliah", istaknula je kako takvi postupci, nažalost, nisu ništa neuobičajeno u našem društvu.

- Pa imamo i poslovicu da se "prvi mačići u vodu bacaju". U ovom se slučaju nadam da će sustav do kraja ispuniti svoju ulogu i odraditi sve potrebno kako bi se ispoštovale zakonske odredbe. Imali smo slučaj prije godinu dana da je netko u okolici Omiša isto učinio psu bacivši ga u Cetinu, pa se nije napravilo ništa. Ovo je već pomak na bolje - mišljenja je Mrčela osvrčući se na reakciju policije i Državnog odvjetništva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:18