NIJE GA ŠTEDIO

Puhovski ekspresno odgovorio Milanoviću: ‘Očito je u stanju panike ili ima paranoidni poremećaj‘

Puhovski i dodaje da je Milanovića naživciralo to što ga je usporedio s Vladimirom Bakarićem
Žarko Puhovski
 Bruno Konjevic/Cropix

Predsjednik Zoran Milanović u ponedjeljak je nastavio s prozivkama pojedinih javnih osoba, a ovaj mu je put meta bio politički analitičar Žarko Puhovski.

- Osim što je g. Puhovski očajan analitičar, koji je zadnjih godina ama baš sve pogrešno prorekao, on je i jedna od najnečasnijih pojava na hrvatskoj javnoj sceni - napisao je jutros, između ostalog, na Facebooku predsjednik Republike.

Žarko Puhovski upravo gostuje u emisiji N1 studio uživo gdje se i osvrnuo na ovaj napad.

- Očito je to pisano u takvom stanju panike da razumna rasprava nije moguća. Ili je to vrsta paranoidnog poremećaja. Raspravljati s njim o polučinjenicama i poluizmišljotinama ne mogu, nema smisla, kaže Puhovski za N1.

- On slijeće s cvijeta na cvijet, bojim se da tu pomoći nema..., kaže Puhovski i dodaje da je Milanovića naživciralo to što ga je usporedio s Vladimirom Bakarićem.

- Usporedio sam ga jučer s Vladimirom Bakarićem, jer sam rekao da je samo jedan čovjek u Hrvatskoj mogao biti najpametniji i najmoćniji i da to sad nije moguće. Sve su to nevažni povodi. Važno je da se pokaže u javnosti koji je razlog ove panike kojoj se predsjednik nalazi u kojoj svaki dan nekoga ovaj ili onaj način napada. On to smatra svojim pravom koje je određeno time što on kao predsjednik države ima raznorazne kanale komuniciranja, rekao je Puhovski.

- On se ponaša kao netko tko je uspaničen jer su ga djelomično zahvatile mjere odnosno izvidi u aferi Janaf. Što su one mogle otkriti o njemu ja ne znam, a pretpostavljam da ni javnost ne zna, ali oni koji djeluju u panici su opasni, jer su iracionalni. Srećom, predsjednik nema puno ovlasti, ali on tu svoju paniku prenosi na lošu javnu atmosferu i to nije dobro, rekao je Puhovski.

Činjenica da predsjednik u posljednje vrijeme javno proziva istaknute osobe u javnom životu pokazuje iracionalno postupanje, rekao je Puhovski.

- Čak i kad je u pravu, predsjednik Milanović to čini na takav način da gubi pravo da bude u pravu ovakvim načinom komunikacije, rekao je Puhovski.

- Sve su to nevažni povodi, važno je da se vidi koji su razlozi panike u kojoj se predsjednik posljednjih dana nalazi - smatra Puhovski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:25