NEUGODAN SUSRET

Puhovski o Milanoviću i Plenkoviću na Pantovčaku: ‘Možemo biti sretni što se nisu potukli...‘

- Čuli smo da je predsjednik države informirao javnost da je ove godine nešto ranije uključio klimu

Andrej Plenković i Zoran Milanović

 Goran Mehkek/Cropix

Politički analitičar Žarko Puhovski komentirao je u programu N1 televizije današnji susret predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i predsjednika Republike Zorana Milanovića na Pantovčaku.

Podsjetimo, susret je bio pomalo neugodan, trajao je samo 15 minuta, rukovanja pred kamerama nije bilo, a čulo se da Milanović komentira kako ‘klima uređaj radi‘. Plenković je šutio.

Puhovski je na to ironično rekao da ‘možemo biti sretni što se nisu potukli‘.

- Čuli smo da je predsjednik države informirao javnost da je ove godine nešto ranije uključio klimu. To me podsjeća na vrlo dragu ljevičarsku uzrečicu iz moje mladosti koja je glasila: “Svi govore o vremenu, mi ne.” Jer o vremenu govore oni koji nemaju o čemu drugome. To je s jedne strane bio malograđanski komunikacijski primitivizam, a s druge napredak s obzirom na to da bi alternativna varijanta bio verbalni, ako ne i fizički sukob, kazao je Puhovski.

Puhovski se osvrnuo i na Domovinski pokret.

- Imamo dublju razinu političke nekulture u kojoj su se pobrkale sve vrijednosti. Lijevo-liberalna oporba pozivala je Domovinski pokret na parlamentarnu suradnju, umjesto da s DP-om učini ono što je DP učinio s SDSS-om – da ih se, naime, izolira. To je situacija u kojoj se nalazimo, ali ne vjerujem da slijedi neko naglo skretanje vlade udesno. DP će biti odličan izgovor Plenkoviću da čini stvari koje mu se inače ne da činiti ili da ih čini sporije. DP je odličan izgovor za vrludanje vlasti, smatra Puhovski.

Ističe da se Milanović odlučio ponašati kao ponovni kandidat na predsjedničkim izborima.

- Sada će moći reći da im je dao mandat čim su imali potpise i da ga se ništa drugo ne tiče, kaže Puhovski za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 14:34