POLITIČKA DRAMA NA POMOLU

Puljak gubi podršku SDP-a? Franić: ‘U 100 dana nismo vidjeli apsolutno nikakav pozitivan pomak‘

‘Odlučnost i neviđenu socijalnu neosjetljivost pokazao je dajući otkaz čistačici koja je po njemu nepotrebna‘
Ante Franić
 Vojko Basic/Cropix

Prvih sto dana nove splitske vlasti na svojem je Facebook profilu komentirao Ante Franić, gradski vijećnik iz redova SDP-a.

- Prošlo je famoznih 100 dana nove vlasti, 100 dana u kojima nismo vidjeli apsolutno nikakav pozitivan pomak, 100 dana kojih su obilježili populizam, laži, netransparentnost i politički revanšizam.

Da je gradonačelnik Puljak ovih 100 dana proveo kao član Uprave ili izvršni direktor bilo kojeg trgovačkog društva uvjeren sam da bi dobio izvanredni otkaz jer u realnom sektoru ne prolaze naslikavanja i populističke parole, već mjerljivi ciljevi, efikasnost, rezultati, odnosno sve ono što Puljak ne zna i ne može.

Na akciju „Očistimo grad“ potrošio je 100.000 kn više od stvarnog troška, usred turističke sezone pozvao je građane da glomazni otpad odlažu pored kontejnera da naši građani i gosti svakodnevno gledaju odbačene trosjede, kuhinjske elemente i wc školjke, dok je uži centar grada grcao u problemima s odvozom otpada i prljavim pješačkim zonama, osobito Trg Gaje Bulata.

Odlučnost i neviđenu socijalnu neosjetljivost pokazao je dajući otkaz čistačici koja je po njemu nepotrebna, a u biti samo je kolateralna žrtva političkog revanšizma i za Puljka nije ništa bitnija od prepilanih stupića na parkingu.

Gradonačelnikov Javni poziv najveća je prevara građana, naravno uz neprestano ponavljanje mantre o transparentnosti i do sada tobože neviđenom modelu upravljanja gradom. Nazvao bih ovaj proces čak i farsom, ali bez onog humorističnog u opusu jer nažalost nema mjesta smijehu.

Preko 500 građana entuzijastično su poslali svoja motivacijska pisma i životopise nadajući se da će svojim iskustvom i obrazovanjem unaprijediti rad gradskih tvrtki, ne znajući da su Puljkovi kandidati već unaprijed određeni po modelu sponzorstva i političke podobnosti.

Da je Puljak želio provesti transparentan i pošten odabir najboljih kandidata onda bi proveo javni natječaj, testiranje, bodovanje kandidata i intervju, što naravno Puljku nije nikada bio cilj.

U ovih 100 dana dao sam novoj vlasti priliku da pokažu novi smjer upravljanja gradom, uvažavajući legitimitet koju su im dali građani Splita i nisam sudjelovao u niti jednom sastanku tzv. vladajuće većine.

Ivica Puljak nije promjena kojoj su se građani Splita nadali, nije gradonačelnik koji može pokrenuti Grad i kao takav nema moju podršku u Gradskom vijeću. Od najavljenog „centra svita“ obitelj Puljak postala je „centar Splita“.

Uspavanom gradu koji desetljećima stagnira ne trebaju ljudi kojima ni 100 dana nije dovoljno za buđenje i po svemu sudeći novi izbori su jedino rješenje - napisao je nezadovoljni Franić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 03:11