KAMPANJA JE KRENULA

Puljak kritizira HDZ zbog datuma izbora u Splitu koji je bio poznat i prije njegove ostavke

‘To samo pokazuje koliki strah vlada u HDZ-u pa žele kupiti što više vremena jer misle da će im to pomoći‘, rekao je Puljak

Ivica Puljak

 Ante Cizmic/Cropix

Vlada Republike Hrvatske u petak je usvojila odluke o raspisivanju prijevremenih izbora u Splitu i Novskoj te odluku o raspuštanju Gradskog vijeća Grada Splita.

Izbori u Splitu održat će se u nedjelju 26. lipnja, a u Novskoj u nedjelju 12. lipnja.

Donedavni gradonačelnik Splita te kandidat za gradonačelnika na nadolazećim prijevremenim izborima Ivica Puljak u petak je u ranim popodnevnim satima na svom Facebook profilu ustvrdio da je "zanimljivo" da će se izbori u Novskoj održati prije onih u Splitu unatoč tome što su on i njegov zamjenik Bojan Ivošević ostavke podnijeli 8. travnja, a gradonačelnik Novske Marin Piletić na mjesto ministra rada, mirovinskoga sustav, obitelji i socijalne politike došao 29. travnja.

"Zanimljivo je primijetiti nešto jako bitno oko datuma splitskih izbora. Ostavke u Splitu predane su skoro mjesec dana prije nego što je gradonačelnik Novske odstupio zbog unaprjeđenja u Plenkovićeva ministra. No, izbori u Novskoj su dva tjedna prije splitskih", napisao je Puljak na svom Facebook profilu.

"To samo pokazuje koliki strah vlada u HDZ-u pa žele kupiti što više vremena jer misle da će im to pomoći da građanima Splita pokušaju prodati priču o novom licu te stranke. Novo lice, iste politike", dodao je Puljak.

"Nama svaki datum odgovara jer smo uvjereni da će Splićani na referendumu o budućnosti između uvođenja reda i korupcije i stranačkih iskaznica izabrati - red", zaključio je Puljak.

Puljkova objava na Facebooku u kojoj odluku o datumu održavanja prijevremenih izbora u Splitu pripisuje "strahu u HDZ-u" dolazi mjesec dana nakon što su upravo on, tada još uvijek gradonačelnik Splita, i njegov zamjenik Antonio Kuzmanić s predstavnicima klubova vijećnika stranaka u Gradskom vijeću dogovorili da će u tjednu koji počinje 11. travnjem donijeti Odluku o raspisivanju kotarskih izbora za 26. lipanj.

- Ideja je da se kotarski izbori, izbori za gradonačelnika i izbori za Gradsko vijeće održe u istom danu - rekao je Puljak na konferenciji za medije koja je uslijedila nakon spomenutog sastanka koji se održao 6. travnja.

Slobodna je Dalmacija 22. travnja izvijestila da je na dnevni red sjednice Gradskog vijeća koja je zakazana za 26. travnja uvrštena i točka o raspisivanju kotarskih izbora za 26. lipnja ove godine.

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica ranije je najavio da će se lokalni izbori u Splitu održati 26. lipnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:51