SPLITSKI GRADONAČELNIK

Puljak o svom zamjeniku koji je napao novinarku: ‘On je vrlo dobar radnik, zaslužuje drugu šansu‘

Ivošević je, podsjetimo, verbalno napao urednicu u Slobodnoj Dalmaciji, navodno zbog teksta o sadnji stabala na Marjanu

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak i njegov zamjenik Bojan Ivošević 

 Vladimir Dugandzic/Cropix

Nakon najnovijeg incidenta Bojana Ivoševića, najbližeg suradnika Ivice Puljka, splitski gradonačelnik odlučio mu je dati još jednu šansu za popravak, prenosi N1.

Na pitanje koliko grešaka njegov zamjenik mora napraviti da bi mu zahvalio na suradnji, Puljak kaže kako ne želi umanjivati problem. “I sada pričam s grčem u želudcu jer smo pogriješili. Mi želimo da je Split grad pristojnih i civiliziranih ljudi. Dogradonačelnik se ispričao, sada će se povući iz javnosti i raditi na svojim komunikacijskim vještinama da se ovo nikad ne ponovi”, kaže splitski gradonačelnik.

“To zaista je problem, i on sam je rekao da ponekad ima takav problem. On je besprijekoran radnik i veliki borac za red u splitu i ne želimo ga izgubiti. Zato smo se dogovorili da radi ono što radi najbolje, a to je rad u gradskoj upravi u komunalnim djelatnostima”, kaže Puljak dodajući da i načinom na koji tretiraju ovaj slučaj pokazuju da ne bježe od odgovornosti nego priznaju da ovo nije u redu i da rade na ispravljanju greške.

“Mi ovo ne radimo radi rejtinga nego radi građana. Oni su sigurno zadovoljni našim radom, riješili smo probleme koji se desetljećima nisu rješavali. Nismo se bojali i uhvatili smo se s njima u koštac. Tako ne bježimo ni od ovoga. Siguran sam da će građani prepoznati da smo i u ovome drugačiji. Mi smo svoje greške priznali, rekao je za N1.

Na pitanje zašto je Ivošević nezamjenjiv kaže: “On je vrlo dobar radnik, beskompromisni je borac za red u Gradu i zaslužuje šansu da ispravi ono što nije dobro, a to su ponekad njegovi komunikacijski nastupi i odnosi s nekima od ljudi. Povući će se iz javnosti na neko vrijeme.”

Puljak kaže da je ovo “situacija u kojoj je on sam priznao da je pogriješio”.

“Želim vjerovati, a to će se i dogoditi, je da je on mlad čovjek koji će brzo naučiti što treba i neće biti daljnjih problema. On priznaje grešku i tu grešku će sam ispraviti”, kaže.

O tome gdje će Ivošević pohađati radionicu, Puljak kaže da se još uvijek ne zna, ali da mu slijedi kontinuirani rad na poboljšanju komunikacijskih vještina.

“On će to raditi o svom trošku”, zaključuje.

Ivošević je, podsjetimo, verbalno napao urednicu u Slobodnoj Dalmaciji, navodno zbog teksta o sadnji stabala na Marjanu. Neslužbeno, zbog teksta o njegovu ocu. Koji god razlog bio, reakcija dogradonačlenika pokazala je da ima kratak fitilj i da se teško snalazi u politici. Svjestan je toga i bračni par Puljak koji ga svesrdno brani, nalazi mu terapiju i opravdava aktivističkom prošlošću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. kolovoz 2022 13:55