RED I MIR

Puljak objavio rat ‘nepristojnosti‘, na splitske ulice šalje odrede komunalnih redara da sankcioniraju turiste

‘Ove godine imamo veći broj prekršajnih djela vezanih za kršenje javnog reda i mira‘

Ivica Puljak

 Paun Paunovic/Cropix

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak u srijedu je ocijenio da je Split siguran grad, ali i upozorio kako ima mladih turista koji krše javni red i mir te najavio da će do kraja ove sezone komunalno redarstvo pojačati izvide u središtu grada.

Puljak je to rekao na sastanku s predstavnicima gradskih, županijskih i državnih mjerodavnih institucija i organizacija uključenih u brigu o održavanju reda i mira u Splitu tijekom turističke sezone, priopćili su iz splitske Gradske uprave.

"Split je prema svim pokazateljima nadležnih službi i institucija siguran grad, kako za njegove građane, tako i za turiste", istaknuo je Puljak i dodao da na to ukazuju činjenice i izvješća Policijske uprave koja govore da unatoč velikom broju turista, u Splitu nema porasta kriminalnih djela.

"Primjetno je, međutim, da promjenom strukture gostiju, koji su mahom mlađe životne dobi, ove godine imamo veći broj prekršajnih djela vezanih za kršenje javnog reda i mira", kazao je Puljak.

Do kraja ove sezone, kako je rekao, komunalno redarstvo Grada Splita i Državni inspektorat će intenzivirati izvide u centru grada i nastaviti raditi u okviru zakonskih mogućnosti, a za iduće ljeto Gradska uprava će pokrenuti donošenje novih odluka, s konkretnim mjerama za sankcioniranje nepristojnih turista.

Predvidjet će se i prisutnost zaštitara u centru grada, koji će u suradnji s policijom djelovati na suzbijanju neprimjerenog ponašanja. Dugoročno i sveobuhvatnim aktivnostima radit će se i na promjeni strukture gostiju, stoji u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:39