SPLITSKI GRADONAČELNIK

Puljak otkrio u kakvom je stanju Grad, ali i hoće li dijeliti otkaze: ‘I nije tako loše, baš nam je sjeo povrat poreza‘

Vođenje Splita od danas je u rukama Ivice Puljka koji je preuzeo Grad s 57 milijuna kuna na računu
Ivica Puljak
 
 Tom Dubravec/ Cropix

Vođenje Splita od danas je u rukama Ivice Puljka. U razgovoru da Dnevnik Nove TV otkrio je u kakvom ga je stanju dočekao Grad.

- Financijska situacija i nije tako loša. Izazovna je kao i svaka druga. Na računu imamo 57 milijuna kuna, došao je i povrat poreza od 72 milijuna kuna. Mislim da će Split uz financijsku krizu ovu godinu uspjeti dobro izvući, rekao je Puljak.

Primopredajni dokument još nije uspio pročitati. - Mi smo ga objavili na internetu. Pozivam građane da ga i oni analiziraju i ukažu ideje, poručio je novi gradonačelnik Splita.

Na pitanje jesu li dva mandata, koliko on očekuje biti na čelu Splita, ambiciozan plan, Puljak kaže da je on čovjek od izazova.

- Ja sam čovjek od izazova, a to je izazov. Ljudi će nas u drugom mandatu izabrati ako budemo dobri u prvom, poručuje.

Novi će gradonačelnik smanjiti i broj djelatnika u gradskoj upravi za 10 posto. - Napravit ćemo to kroz prirodni odlijev, otpremnine i odlaske u mirovinu. Ne mislimo davati otkaze, nego modernizirati Upravu, otkriva Puljak.

Kada je riječ o Gradskom vijeću, Ivica Puljak kaže da će on ponuditi novu suradnju. - Mislim da ćemo imati stabilnu većinu, zaključio je Puljak u razgovoru za Novu TV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 13:54