BITKA ZA SPLIT

Puljak poziva na izbore: ‘Sada građani mogu birati red ili nered i prošlost ili budućnost‘

‘Mi smo građanima dali priliku da nas procjene nakon godinu dana tako da sada kada izađu na izbore znaju točno što biraju‘

Ivica Puljak

 Tom Dubravec/Cropix

Nedjeljni izbori u Splitu najvažniji su izbori od kada postoje izravni izbori za gradonačelnike u Hrvatskoj, pa tako i grada Splita, ustvrdio je gradonačelnički kandidat Centra Ivica Puljak koji je pozvao građane da izađu na izbore.

Kazao je da tri posljednja mjeseca ne samo da neće zaustaviti i blokirati razvoj grada nego će omogućiti da on bude bolji nego ikada i da Split doživi preporod u sljedeće tri godine.

Podsjetio je da su u deset mjeseci upravljanja gradom vrlo brzo izgubili većinu u gradskom vijeću, čak i prije proračuna, a umjesto da sklapaju većinu po restoranima i kafićima odlučili su odluku vratiti građanima.

"Građani Splita imaju šansu izabrati između dva modela, onoga kojeg smo mi implementirali i provodili onog koji je bio prije nas", rekao je.

Do sada su se, dodao je, na izborima građani odlučivali za promjene i birali su na neviđeno jer nisu znali što ih čeka kada izaberu nekog novog.

Mi smo građanima dali priliku da nas procjene nakon godinu dana tako da sada kada izađu na izbore znaju točno što biraju, kazao je Puljak.

Podsjetio je da je Centar u deset mjeseci upravljanja gradom uveo javni natječaj, te da su pazili na javno dobro, razvijali projekte koje su zatekli i napravili mnogo novih projekata.

Rekao je da mogu birati između njih ili onoga što je bilo prije njih, a to su klijentelizam, korupcija i kriminal, stranačka pogodovanja, ali i građani koji nisu svi jednaki.

"Sada građani mogu birati red ili nered i prošlost ili budućnost."

Puljak je pozvao građane koji su ikada osjetili nepravdu u životu da izađu na izbore i da barem jedan dio te nepravde isprave svojim glasom.

"Izađite na izbore i dajte nam vjetar u leđa, dajte vjetar poštenom Splitu da zaista od grada napravimo centar svita", poručio je Puljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. veljača 2023 15:12