MALVERZACIJE U SPLITU

Puljak smijenio pročelnika čije su kolege već u istražnom zatvoru: Stiglo je pravomoćno rješenje USKOK-a!

Sumnja se da je kao savjetnik za graditeljstvo pogodovao privatnim investitorima u dobivanju dokumentacije protivno propisima
Ivica Puljak
 
 Nikola Vilic/Cropix

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak je smjenio Borisa Marelju s mjesta vršitelja dužnosti pročelnika Upravnog odjela za prostorno uređenje, javlja Slobodna Dalmacija.

- S današnjim danom gradonačelnik Ivica Puljak razriješio je s dužnosti pročelnika po ovlaštenju Upravnog odjela za prostorno planiranje i uređenje i zaštitu okoliša Borisa Marelju te potom na tu dužnost imenovao Tea Vojkovića - stoji u priopćenju iz Banovine.

Na brifingu s medijima održanom prije dva dana upravo smo ovo pitanje postavili gradonačelniku. Odgovorio je tada dogradonačelnik Bojan Ivošević.

- Vjerujem da pratite ovaj slučaj, pa ste upoznati da rješenje o istrazi mora postati pravomoćno da bi se ikakva suspenzija dogodila. Molim vas da kontaktirate nadležne institucije, do ovog dana nemamo saznanja da je postala pravomoćna, a ukoliko postane i mi dobijemo dokumentaciju koju trebamo dobiti da nekog suspendiramo i za to postoji razlog, naravno da ćemo napraviti u skladu sa zakonom - kazao je Ivošević. U tom će slučaju, dodao je Puljak, imenovati novog v.d. pročelnika ovog upravnog odjela.

Nakon vijesti o razrješenju, kontaktirali smo gradonačelnika i upitali zašto je donio ovakvu odluku.

- Dobili smo pravomoćno riješenje USKOK-a o istrazi - potvrdio je Puljak.

Podsjetimo, Marelja je bio među 12 uhićenih osoba u antikorupcijskoj akciji USKOK-a. Sumnja se da je kao savjetnik za graditeljstvo u Upravnom odjelu za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Splita, uz Ladu Pocrnić Mladinić i Ljiljanu Poletti Kopešić, od listopada 2016. do listopada 2019. godine, pogodovao privatnim investitorima u dobivanju dokumentacije protivno propisima.

Osim njega u ovoj su akciji uhićeni i poduzetnici Zvonko i Ivan Kotarac te Mario Jukić, bivša voditeljica Odjela za graditeljstvo i prostorno uređenje grada Splita Lada Pocrnić Mladinić, njen suprug i glavni projektant Neven Mladinić, viša savjetnica za provedbu dokumenata prostornog uređenja Ljiljana Poletti Kopešić, predstavnica investitora Danijela Špalj, inspektor zaštite od požara PU Splitsko-dalmatinske Željko Smajić, nadzorni inženjer električnih instalacija Zoran Morpurgo te arhitekti Emil Šverko i Neno Kezić, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:31