SPLITSKI GRADONAČELNIK

Puljak zabrinut velikim brojem zaraženih u Splitu i županiji: ‘Apeliram na građane da se svi cijepe‘

Puljak je potvrdio da zbog epidemioloških razloga ove godine na Rivi neće biti organiziranog dočeka Nove godine

Ivica Puljak

 Sasa Buric/Cropix

Splitski gradonačelnik izrazio je u utorak zabrinutost zbog najnovijeg porasta zaraženih koronavirusom u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji, gdje je od 1843 obrađena testa više od 50 posto pozitivno na covid infekciju.

"Danas imamo zabrinjavajuću vijest da je u Splitsko-dalmatinskoj županiji puno zaraženih i da je veliki postotak testiranih zaražen, i sugeriram građanima da se cijepe i zaštite", rekao je Ivica Puljak na brifingu s novinarima.

Među novooboljelim osobama 398 je iz Splita. Na novinarski upit hoće li kao gradonačelnik predložiti mjere za zaustavljanje negativnog trenda zaraze covidom u Splitu, Puljak je odgovorio kako je to isključiva odgovornost županjskoga i Nacionalnog stožera civilne zaštite.

"Mi uvijek apeliramo na građane Splita da se svi cijepe", dodao je.

Puljak je potvrdio da zbog epidemioloških razloga ove godine na Rivi neće biti organiziranog dočeka Nove godine.

Doček Nove godine organizirat će se u četiri zone u Splitu "pod kontroliranim epidemiološkim uvjetima", rekao je i dodao da su dvije zone privatne, a dvjema je Grad dao koncesiju.

Puljak je, odgovarajući na novinarska pitanja u vezi s radovima na plaži Žnjanu, rekao kako ima najava da bi se na toj laži gradio hotel, dio velikog turističkog lanca. Nije precizirao o kojem je lancu riječ.

"Tek treba vidjeti hoće li se to realizirati", dodao je.

Po njegovim riječima, osnovana je radna skupina za Žnjan koja radi intenzivno.

"Naš plan je da u nekoliko idućih mjeseci revidiramo cijeli projekt Žnjan - da procijenimo ponovno njegovu financijsku vrijednost te da se ekipiramo i potpišemo ugovor s državom za koncesiju, nakon čega počinje teći rok od tri godine da bi se taj projekt realizirao," rekao je Puljak i dodao da bi radovi na Žnjanu mogli početi u rujnu ili listopadu sljedeće godine, nakon završetka turističke sezone.

Najavio je da bi se sljedeći tjedan trebao osnovati Zavod za urbanizam Grada Splita kroz koji će se razvijati Generalni urbanistički plan (GUP) i izrađivati planska dokumentacija.

Rekao je da je zadovoljan "uvođenjem reda u Splitu za vrijeme prvih šest mjeseci njegova gradonačelničkog mandata" te suradnjom s projektnim partnerima, među kojima je spomenuo i stranku Most.

Istaknuo je kako nije zadovoljan dijelom Gradskog vijeća koji je, po njemu, "radio cirkus".

Nisu dorasli politici i onome što želimo od grada Splita, rekao je i s tim u vezi spomenuo SDP, HDZ i Hrvatsku građansku stranku (HGS) Željka Keruma.

"Pozivam ih da se uozbilje i da radimo na dobrobit Splita", rekao je Puljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:43