ANKARA JE NA VIDIKU

Puljanin uspio pobjeći iz pakla Gaziantepa: ‘Maknuo sam se od tamo i više me ništa ne može srušiti!‘

S prijateljem je još jučer pokušao izaći iz Gaziantepa, ali zbog srušene je infrastrukture njihov pokušaj bio bezuspješan

Luka Piljan i pas Coco

 Privatna Arhiva/Privatna Arhiva

Puljanin Luka Piljan kaže da je danas njegov najsretniji dan u životu. Uspio je iz potresom pogođenog Gaziantepa na sjeveru Turske krenuti prema Ankari. U podne je bio tri sata udaljenosti od glavnog grada Turske, gdje ga čeka djevojka, poznata hrvatska odbojkašica Matea Ikić.

Na put su zajedno krenuli on i pas mješanac Coco, udomljen u Turskoj, gdje Matea igra već četiri godine, a Luka joj se pridružio prije tri mjeseca. U trenutku potresa ona je bila na utakmici u Istanbulu i, kako je jučer izjavila za Jutarnji, u velikom strahu za Luku i psa koji su potres jačine 7,8 po Richteru dočekali na osmom katu stambene zgrade.

- Probudila me buka kao da u sobi netko svira bubnjeve, krevet se pomicao i po metar na svaku stranu, a kad sam otvorio oči Coco je sjedila. Ona je gluha i vjerujem da stvari doživljava još i jače od pasa koji čuju. Spustili smo se stepenicama, zgrada je u ekskluzivnijem dijelu grada i nije bilo srušenih objekata. Ali sjeverni je dio grada sasvim srušen - kaže Luka danas.

S prijateljem je još jučer pokušao izaći iz Gaziantepa, ali zbog srušene je infrastrukture njihov pokušaj bio bezuspješan. Vratili su se na periferiju Gaziantepa, gdje im je vlasnik kluba Matee Ikić osigurao smještaj i tople obroke. Do jučer je mislio da će ondje ostati barem nekoliko dana, uspjeli su pobjeći iz grada i danas njegovom entuzijazmu nema kraja. Izaći iz pakla bila mu je jedina želja i ostvario ju je.

- Sretan sam, maknuo sam se od tamo i više me ništa ne može srušiti – rekao je za Jutarnji dok je točio naftu na benzinskoj crpki u jednom od usputnih naselja. Cijena litre je sedam kuna.

U Turskoj se strancima teže sporazumijevati jer, kaže Luka, u dvomilijunskom Gaziantepu upoznao je dvoje ljudi koji govore engleski jezik.

Kud će dalje, ne znaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 21:20