ANDREJ PLENKOVIĆ

‘Puljkov zamjenik je sramota za Split. Škoro? Gledajte, da bi se čovjek bavio politikom mora nešto znati...‘

Premijer je iz Siska pozvao birače da podrže kandidate HDZ-a u drugom krugu lokalnih izbora
 Robert Fajt/Cropix

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je danas na svečanosti otvorenja Središnjeg paviljona Opće bolnice "dr. Ivo Pedišić" u Sisku. Premijer iz Siska pozvao birače da podrže kandidate HDZ-a u drugom krugu lokalnih izbora, prenosi N1.

- U ime HDZ-a dajem im iskrenu i snažnu potporu i pozivam birače da im daju podršku - kazao je.

Komentirao je i podatke o padu BDP-u za 0.7 posto u prvom tromjesečju ove godine.

- Podaci su ohrabrujući i to je na tragu naših očekivanja - kazao je Plenković i dodao kako se vidi da izlazimo iz krize.

- Moj inicijalni komentar je pozitivan. Mnogi su očekivali da će taj rezultat biti slabiji od ovog koji smo danas čuli od DZS-a - kazao je premijer.

- Dan državnosti ove godine slučajno pada na dan drugog kruga lokalnih izbora - kazao je premijer i dodao kako su zbog toga odlučili obilježiti ga u subotu.

- Ovo je jedan trenutak, ali bit će još dana državnosti da ih proslavimo kako treba - kazao je.

Na pitanja o Bojanu Ivoševiću premijer je kazao da su izjave kandidata za dogradonačelnika Splita na Facebooku zastrašujuće.

- Puljak koji se predstavlja kao centar je miljama daleko od centra. Razočaran sam njegovom bahatošću, arogancijom… Ne mogu vjerovati da je došao iz stranke koja se zvala Pametno. Nit je centar nit je prepametno. Njegov zamjenik je sramota za Split - kazao je premijer.

Komentirao je i izjave Miroslava Škore da je nedopustivo da premijer i predsjednik sudjeluju u kampanji za lokalne izbore.

- Gledajte, da bi se čovjek bavio politikom mora nešto znati. Mora znati nadležnosti. Kao predsjednik Vlade i stranke, ne samo da imam puni naslov, nego imam i obvezu sudjelovanja kampanju. Da ne pomažem kandidatima to bi bilo bizarno i loše. Te floskule koje lagano odlaze u eter govore više o njemu nego o nama. Što se tiče predsjednika Republike, tu je u pravu. Predsjednik bi trebao biti neutralan, ali on je optrčao sve džepiće - kazao je Plenković, prenosi N1.

Premijeru je postavljeno i pitanje koje će borbene avione Hrvatska kupiti, a on je kazao da će to javnosti otkriti za 50-ak minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. veljača 2024 11:37