‘DOĐI U GRAD‘

Pulska Gradska uprava želi aktivirati grad i nakon odlaska turista, evo koje mjere su donijeli

Prazne gradske prostore će pretvoriti u radionice kuhanja i kreativnosti te pomoći poslodavcima u centru grada da im se poveća promet
Filip Zoričić, pulski gradonačelnik
 Dusko Marusic/Cropix

Kako bi izbjegli da nakon odlaska zadnjih turista Pula skroz ne opusti, posebno u popodnevnim satima, nova gradska vlast odlučila je pokrenuti program „Dođi u grad”. Riječ je o programu kojim se želi oživjeti centar grada koji je zadnjih godina, posebno nakon otvaranja dva velika trgovačka centra opustio. Kao i u Poreču te Rovinju dešava se da svoja vrata zatvara veći dio trgovina pa je Pula sablasno pusta. Gradonačelnik Filip Zoričić najavio je da će parkiranje od 1. listopada, biti besplatno nakon 17 sati, kao što je to bilo, i lani te da će se održavati razni programi po ulicama i trgovina te na tržnici, i to četvrtkom, petkom i subotom popodne.

- Najprije ćemo osigurati parking za stanare, a potom će parking nakon 17 dati biti besplatan. To ne znači da je program samo parkiranje. Kroz razne programe naših umjetnika, kulturnjaka, sportaša, udruga, ugostitelja. Grad nažalost popodne ne funkcionira i želimo oživjeti dvije središnje ulice, a to su Kandlerova i Prvomajska te Zlatna vrata. Središnja događanja bit će na Forumu. I to će se preliti na Advent u Puli u prosincu koji ćemo također dići na višu razinu, najavio je Zoričić.

Kazao je i da će prazne gradske prostore pretvoriti u radionice kuhanja i kreativnosti te pomoći poslodavcima u centru grada da im se poveća promet. Kaže da po gradskom pravilniku trenutno prostori u centru grada ne bi smjeli zjapiti prazni cijelu zimu.

- Po naše, pravilniku oni smiju biti zatvoreni samo 30 dana godišnje. To je uvijek bilo tako, ali se toga nije držalo. Svih ćemo o tome obavijestiti da sudjeluju u ovom programu. Isto tako idemo i ujednačavanje svih reklama i suncobrana po uzoru na druge mediteranske gradove, kazao je pulski gradonačelnik. Isto tako, namjerava oživjeti i pulsku tržnicu i ribarnicu koja je nakon 14 sati zatvorena.

- Po uzoru na druge male europske gradove plan nam je na tržnici već u sklopu ovog programa organizirati gastronomska događanja i koncerti, najavio je Zoričić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:33