PROJEKT IDE DALJE

Pulski hotel Valkane dobio je ovaj tjedan pravomoćnu lokacijsku dozvolu: ‘Ostaje definirati posljednje detalje‘

Predstavnici uglednih svjetskih hotelskih brendova obišli su lokaciju, pregledali projekte i iskazali interes za upravljanje hotelom

Hotel Valkane

Pulski hotel Valkane, zbog kojega se u Puli u listopadu održao referendum, dobio je ovaj tjedan pravomoćnu lokacijsku dozvolu, poručili su iz tvrtke Hotel Valkane.

Postupkom je utvrđeno da je zahtjev osnovan, da je u spis priložena sva zakonom propisana dokumentacija, da su utvrđeni svi propisani posebni uvjeti, odnosno uvjeti priključenja javnopravnih tijela te da je projekt izrađen u skladu s odredbama sve važeće prostorno-planske dokumentacije. Ističu da nijedno nadležno tijelo nije imalo prigovora na projekt izrađen od arhitektonskog ureda 3LHD te da mogu nastaviti s daljnjim koracima.

- Stalno naglašavamo da radimo sve u skladu s najavama, po procedurama i u skladu sa zakonom, kao što radimo i na svim drugim projektima, između ostalih i našim prvim projektom u Puli - trgovačkim centrom Max City. Vrijeme pokazuje da je tako i u ovom slučaju. Slijede nam završni pregovori za izbor operatera hotela, odnosno branda po čijim standardima će se definirati posljednji detalji hotela i izraditi glavni projekt nakon čega krećemo s ishođenjem građevinske dozvole i gradnjom, rekao je voditelj projekta Zoran Kostić.

U ovoj tvrtki su naveli da su predstavnici više uglednih svjetskih hotelskih brendova proteklih tjedana obišli lokaciju, pregledali projekte i iskazali interes za upravljanje hotelom te predstavili svoje prijedloge.

Lokacijska dozvola izdana je, pojašnjavaju, za planirani zahvat koji se nalazi isključivo na prostoru bivšeg kamenoloma, a omogućava izgradnju sadržaja predstavljenih idejnim projektom - građenje građevine ugostiteljsko-turističke namjene Hotel Valkane, građenje građevine poslovne namjene (restoran), građenje građevine sportsko-rekreacijske namjene (prateći servisno-ugostiteljski objekt s caffe barom, sanitarnim čvorom, garderobom i spremištem) te građenje građevine sportsko-rekreacijske namjene (zona sportsko-rekreacijskih sadržaja) u kojoj će se smjestiti javno dostupan park.

Dozvolom su također propisani uvjeti spajanja na infrastrukturu, a posebne uvjete utvrdili su Ravnateljstvo civilne zaštite, Sanitarna inspekcija pri Državnom inspektoratu RH, Hrvatske vode, Služba za nadzor zaštite na radu, Odsjek za prostorno planiranje i graditeljsko naslijeđe, Odsjek za zaštitu okoliša te Odsjek za gradnju Grada Pule, Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti, Plinara d.o.o., Hrvatske šume, tvrtka Pragrande te Ministarstvo poljoprivrede RH, odnosno Uprava šumarstva, lovstva i drvne industrije.

- Prošlog tjedna su na području bivšeg kamenoloma na Valkanama završeni hidrogeološki istražni radovi kojima je bio cilj utvrditi postojanje i rasprostranjenost količine i kakvoće podzemne vode, a u tijeku je analiza rezultata. U slučaju zadovoljavajućih nalaza, koristila bi se kao tehnološka voda za grijanje i hlađenje u budućem hotelu Valkane, zaključili su u Hotelu Valkane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:48