VJERUJU DA NIJE KRIV

Pulski SDP uz optuženog IDS-ovog župana

Flegu USKOK tereti da je zloporabom položaja i ovlasti, dok je bio buzetski gradonačelnik, oštetio gradski proračun za više od 539 tisuća kuna
 Goran Šebelić/CROPIX

PULA - Predsjednik pulskog SDP-a Danijel Ferić na današnjoj je konferenciji za novinare komentirajući potvrđenu optužnicu USKOK-a protiv istarskog župana Valtera Flega (IDS) rekao kako vjeruje u hrvatsko pravosuđe, da ne želi, kako je rekao "nikome zlo, pa ni županu Flegi" i vjeruje da će on dokazati svoju nevinost.

Osvrnuvši se na jučerašnju izjavu počasnog predsjednika IDS-a Ivana Jakovčića da optužnica neće nanijeti štetu IDS-u, Ferić je rekao kako optužnica USKOK-a do sada nikome nije bila od koristi, pa tako neće ni IDS-u.

Flega USKOK tereti da je zloporabom položaja i ovlasti, dok je bio buzetski gradonačelnik, oštetio gradski proračun za više od 539 tisuća kuna.

USKOK PODIGAO OPTUŽNICU PROTIV ISTARSKOG ŽUPANA Flego oštetio Buzet za pola milijuna kn?

Ferić je danas pozdravio odluku pulskog gradonačelnika Borisa Miletića koji je nakon provedenih e-konzultacija s građanima odlučio kako će se na pulskoj Rivi ponovno uvesti dvosmjerni režim prometa, a ne kao do sada jednosmjerni, i to do početka turističke sezone. Međutim, smatra, postavlja se i pitanje tko je odgovoran u Gradu za rješenje koje će iziskivati dodatne troškove koje će na kraju platiti građani.

"Dvjesto dužnih metara rekonstruirane pulske zaobilaznice je zbog izgradnje rotora moralo biti uništeno, pa bih volio da nam gradska uprava nakon godinu dana što smo postavili to pitanje odgovori koliko je novaca građana Pule zbog njegovog planiranja bačeno u vjetar" - upitao je Ferić.

On je poručio kako pulski SDP podupire razvoj i uređenje Muzila, ali postupno, na održiv način s planiranjem u etapama.

"Ne podržavamo golf na 18 rupa koji će zauzeti 45 posto površine Muzila, kao ni golf kuću u sklopu utvrde Muzil, ali podržavamo da to bude prostor društvene namjene" - zaključio je Ferić ponovivši kako SDP ne podupire tezu da Muzil postane zatvoreni turistički resort.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 02:51