GORI NA SVE STRANE

PUNE RUKE POSLA ZA VATROGASCE KOD ŠIBENIKA Trenutačno ih je najviše angažirano na požarištu u Grebaštici, gdje im pomažu i dva kanadera

 
 Facebook/Vatrogasci - Oni su naši heroji

Šibensko - kninski vatrogasci su tijekom današnjeg dana imali pune ruke posla. Naime, od jutros je na području Šibensko-kninske županije planulo čak pet požara.

Jutros je gorjelo na dva mjesta na području Općine Kistanje, u Ivoševcima i u zaseoku Vujasinovići. U ta dva požara izgorjelo je oko 4,5 hektara trave i niskog raslinja, javlja Šibenski.hr.

Oko 11,30 sati manji požar buknuo je u Trsteniku na domak Donjeg Polja. Njega su vatrogasci brzo lokalizirali.

U 12,20 sati Županijski centar 112 dobio je dojavu o požaru u Strimici na kninskom području. Kako se doznaje, gasi ga 6 vatrogasaca JVP Knin s dva vozila.

Najjače vatrogasne snage angažirane su na požaru u Grebaštici, točnije u zaseoku Konobe. Prema informacijama Darka Dukića, županijskog vatrogasnog zapovjednika na terenu je tridesetak vatrogasaca, kojima su u pomoć došla i dva kanadera:

- Riječ je o vrlo nepristupačnom terenu. Gori praktički sam vrh brda. Najvažnije je da kuće u Konobama nisu ugrožene. Pretpostavaljamo da je požare uzrokovalo grmljavinsko nevrijeme koje je prijepodne pogodilo naše područje - rekao je Dukić za Šibenski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 22:15