GORAN TEŠOVIĆ

‘Puno je oboljele djece, ali ogromna većina ima blaže kliničke slike i ne trebaju hospitalizaciju‘

"Simptomi su uglavnom temperatura, grlobolja, kod većih i glavobolja, a neka djeca imaju i proljev", objasnio je dr. Tešović.

Dr. Goran Tešović

 Darko Tomas/Cropix

Najnovija varijanta virusa korone munjevito se širi i među najmlađima.

Unatoč velikom broju novozaraženih i činjenici da danas imamo 10.427 novih slučajeva u posljednja 24 sata (a više od 16 tisuća kada se tome pribroje i antigenski testovi), na dječjem odjelu Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević, na sreću, nemaju veći broj djece koja trebaju hospitalizaciju, potvrdio je to Pročelnik Zavoda za infektivne bolesti djece, prof. dr. sc. Goran Tešović za RTL.

"Iako imamo veliki priljev djece na hitnom prijemu, na sreću, nemamo povećan broj hospitalizacije, naprotiv. Trenutačno je troje hospitalizirano djece zbog COVID-19", rekao nam je dr. Tešović.

"Prosjek je oko 70 djece koje primimo na hitnom prijemu. Naravno, ne dolaze svi zbog korone, ali imamo nemali broj djece koja dolaze upravo zbog COVID-a. Nasreću, većinu otpuštamo kući, nema potrebe za hospitalizacijom", rekao je.

Kaže kako su i očekivali da će doći do većeg priljeva djece zbog povećanog broja novih slučajeva zaraze koronom, ali je potvrdio da se i kod djece pokazalo da omikron izaziva uglavnom blaže kliničke slike od delta soja, prenosi RTL.

"Simptomi su uglavnom temperatura, grlobolja, kod većih i glavobolja, a neka djeca imaju i proljev", rekao je dr. Tešović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:20