VOZAČICA AUTOBUSA

‘Puno nepredvidivih stvari se moglo dogoditi, ali Dalić je pazio na igrače. Bio je i majka i otac‘

‘Čim su me Vatreni vidjeli rekli su: ‘To je ona teta što nas je prije četiri godine vozila!‘ Bila sam jako sretna jer me se sjećaju‘

Nikolina Žiljak (u krugu)

 Goran Mehkek/Cropix

Mrak, rotirke, dim, baklje, petarde, hladnoća. S druge strane ogroman ponos, sreća, uzbuđenje, adrenalin. Tako je Nikolina Žiljak, vozačica koje je sinoć vatrene dovezla autobusom do trga, opisala jučerašnji doček. Ona je za volanom bila i prije četiri godine, a najviše će pamtiti zahvale koje su joj uputili brončani dečki.

Da će upravo ona ponovo biti za volanom otvorenog autobusa koji će voziti vatrene od Savske do trga saznala je tek u subotu navečer.

- Odluka o tome nije ovisila o nama vozačima, niti je odluka ovisila o ZET-u, već o HNS-u, vremenu i još puno drugih faktora. Bila sam sretna i uzbuđena u trenutku kad su mi rekli da ću ih ja voziti, a iskreno bila sam i ponosna na sebe jer sam opet ja izabrana – prepričava Nikolina.

Nikolina danas nije radila jer se prehladila, dobila je upalu grla, a još jučer je bila potpuno zdrava.

- Jučer sam bila dobro, ali je cijelo vrijeme bilo hladno. Prehlada me uhvatila tek kada sam došla na toplo. Sada sam na malom odmoru, taman da saberem sve doživljaje od sinoć – govori Nikolina.

Jučerašnji je doček, prema njenim dojmovima, bio ipak drukčiji od onog 2018. Naime, ono što je kvarilo atmosferu bila je hladnoća.

- Vatreni su došli iz ljetnih temperatura ovdje u zimu, letjeli su više od pet sati. Ljudima na Trgu je bilo hladno. Bili su oni veseli i opravdali su sve, ali vidjela se razlika. Ove je godine opet Vida bio predvodnik zabave na krovu, to se od njega već i očekivalo, nije iznevjerio – komentira Nikolina i dodaje da vjeruje kako se ono od prije četiri godine ipak ne može nadmašiti.

Nije htjela kvariti zabavu, pustila je dečke na krovu i ljude na Trgu da se vesele, ali je ipak u nekoliko navrata zamolila Dalića da pripazi na situaciju. Vožnja joj nije zadavala stres, ali je morala biti na posebnom oprezu.

- Dalić je bio i majka i otac, pazio je na njih. Nije bilo ugodno voziti po mraku uz svjetla rotirki i baklji. Puno nepredvidivih stvari se može dogoditi, dovoljno je samo da netko u krivom trenutku pruži ruku van krova da se dogodi zlo. Dečki su bili van krova i rukama i nogama i glavama, a ja ih na poziciji vozača nisam vidjela tako da nisam mogla puno utjecati na to – objašnjava Nikolina.

Ovaj joj je doček obilježila hladnoća, ali će joj tople zahvale Vatrenih zauvijek ostati u sjećanju.

- Čim su me vidjeli komentirali su: "To je ona teta što nas je prije četiri godine vozila!" Bila sam jako sretna jer me se sjećaju. Kada su izlazili na Trgu iz busa, svi su mi zahvalili na ugodnoj vožnji, jako su pristojni – rekla je za kraj Nikolina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 02:22