PROBLEM MIROVINA

Pupovac nakon sastanka s koalicijskim partnerima: 'Morat će se razgovarati o mirovinskoj reformi. Nisam slučajno bio protiv'

 
 Željko Puhovski / CROPIX

Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac izjavio je u utorak da će se morati voditi razgovori o mirovinskoj reformi, a na pitanje je li opcija da se zakon povuče odgovorio je kako je "opcija da se razgovara o tome".

Pupovac je potvrdio novinarima, nakon što je ranije izašao sa sastanka koalicijskih partnera u Banskim dvorima, da je tema sastanka bila mirovinska reforma, a on nije promijenio svoj prijašnji stav.

"Nisam slučajno bio protiv mirovinske reforme, neovisno o tome kakav će biti ishod provjere potpisa referendumske inicijative, neophodno je da se razgovara o mirovinskoj reformi", kazao je. Smatra da je to osjetljivo pitanje za društvo, za sve radno ovisno stanovništo, sindikate i Vladu.

Upitan je li opcija da se povuče zakon, Pupovac je kazao da je "opcija da se razgovara o tome".

Na pitanje treba li s mirovinskom reformom otići i resorni ministar Marko Pavić, Pupovac je kazao da je mirovinska reforma počela u vrijeme SDP-ove Vlade te da se od sadašnje razlikovala u svega nekoliko godina u dobi odlaska u mirovinu.

Dodao je kako to nije problem samo naše zemlje. "Sve zemlje su pod pritiskom kapitalističkih odnosa dospjele do toga da to moraju raditi, a mi smo još dodatno dospjeli jer nam se sve veća količina novca izdvaja iz proračuna, a ne iz Mirovinskog fonda", kazao je.

Novinare je zanimalo i koga će SDSS podržati na predstojećim predsjedničkim izborima, na što je Pupovac rekao kako o tome na stranačkim sastancima nije bilo rasprave, ali će se vidjeti kako će se SDSS pozicionirati na tu temu.

"Nakon ovoga iskustva s europskim izborima i potrebe da napravimo korak više u konsolidaciji biračkog tijela, promjeni percepcije u općoj javnosti kada je posrijedi stranka i srpska zajednica, mi ćemo nastaviti raditi na tome, pa možda čak i na predsjedničkim izborima", odgovorio je. Upitan hoće li to napraviti sa svojim kandidatom odvratio je kako će tek vidjeti sa čijim kandidatom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:45