OGLASIO SE

Pupovac osudio napad pripadnika Grobara na dječaka u Vukovaru: ‘Nisam stigao prije, uređivao sam groblje‘

‘Napadač je osoba poznata po devijantnom ponašanju, kojem su u ratu poginula oba roditelja, ali to što je napravio je neprihvatljivo‘
Milorad Pupovac
 Damir Krajac/Cropix

Snažno osuđujem incident u Vukovaru. Žao mi je što se dogodio. Nisam se stigao oglasiti o tome u četvrtak jer sam sa suradnicima uređivao zapušteno partizansko groblje u blizini Topuskog, izjavio je predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac u razgovoru za Jutarnji list u vezi s napadom Vukovarca srpske nacionalnosti, koji je bez razloga istukao dječaka koji je Hrvat, zato što je na sebi imao Dinamova navijačka obilježja. Pupovac je svjestan da su ovakvi događaji posebno opasni kad se dogode u međunacionalno podijeljenim, traumatiziranim sredinama poput Vukovara.

Milorad Pupovac još je dodao: "Napadač je osoba poznata po devijantnom ponašanju, kojem su u ratu poginula oba roditelja, a nedavno je umrla i baka s kojom je živio. Ali to što je napravio je neprihvatljivo".

Još ranije reagirao je Boris Milošević, potpredsjednik Vlade iz redova SDSS-a, koji je također eksplicitno osudio nasilje u Vukovaru:

"Strašan je ovaj događaj, da se dijete napada zbog nacionalnih ili bilo kojih drugih obilježja koje treba nositi slobodno kad god to želi. Ne mogu ga shvatiti, samo osuditi nasilnika koji je svoju silu iskalio nad slabijim od sebe. Kao netko tko je spreman dati doprinos smirivanju tenzija u društvu, graditi atmosferu pomirenja i dijaloga bez diskriminacije i stigmatizacije svih koji su žrtve negativnih pojava u društvu, osuđujem ovaj grozan incident", objavio je Milošević.

Penava: Gdje je sada Pupovac?!

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava jučer je prozvao predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca jer nije osudio incident.

- Ipak, moram se zapitati i kako to da sada u Vukovaru nema gospodina Pupovca, zašto sada ne sastavlja knjigu na tu temu? Očito neki ljudi žive od tenzija, napetosti i dijeljenja - rekao je Penava. (Nikola Patković)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 06:45