‘EVO GA, TESLA!‘

Pupovac pomogao Plenkoviću da pronađe novčić u česnici: ‘Aaaa, Milorade, ti si ga dobio. Ovo je sad namješteno‘

Nakon tradicionalnog lomljenja česnice, novčić je pronašao premijer Andrej Plenković. Radilo se o kovanici centa s likom Nikole Tesle
 Goran Mehkek/Cropix

Najbolji odnosi Hrvatske i Srbije od prvenstvenog su interesa za dva naroda, rekao je u petak ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić u Zagrebu, gdje je stigao na tradicionalni božićni prijem Srpskog narodnog vijeća povodom pravoslavnog Božića.

„Moja prisutnost ovdje predstavlja snažnu poruku o potrebi razgovora i redefiniranju trenutnih odnosa Zagreba i Beograda”, rekao je Dačić u govoru na tradicionalnom božićnom prijemu „Hristos se rodi – Vaistinu se rodi”.

„Najbolji odnosi Hrvatske i Srbije su od prvenstvenog interesa za naša dva naroda, ali i regiju”, rekao je srbijanski ministar, pozvavši na rješavanje otvorenih pitanja između dviju država.

image
Goran Mehkek/Cropix

„Ne mislimo isto po mnogim pitanjima, ali moramo razgovarati i dogovarati se”, naglasio je Dačić, kazavši da je njegov posjet Zagrebu bio na inicijativu srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Uz Dačića je u Zagreb stigla ministrica za eurointegracije Tanja Miščević, ministar za manjinska i ljudska prava Tomislav Žigmanov, prvi srbijanski ministar iz redova Hrvata, te Porfirije, čelnik Srpske pravoslavne crkve.

Hrvatsku predstavljaju premijer Andrej Plenković, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman i ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica.

Nakon tradicionalnog lomljenja česnice, novčić je pronašao premijer Andrej Plenković. Radilo se o kovanici centa s likom Nikole Tesle.

Iako mu u prvom otrgnutom komadu kruha to nije pošlo za rukom, premijer Andrej Plenković pronašao je kovanicu od 50 centi s likom Nikole Tesle - iz drugog pokušaja i to uz pomoć Milorada Pupovca, javlja Dnevnik.hr.

"Aaaa, Milorade, ti si ga dobio. Ovo je sad namješteno. Ovo je domaćin u zadnji tren, produžeci, pripetavanje. Evo ga, Nikola Tesla", rekao je Plenković nakon što mu je Pupovac pružio komad kruha u kojem je bila kovanica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:48