NEDJELJOM U DVA

Pupovac Stankoviću: Korupcija je, dragi moj, naše društveno stanje. To nije stvar samo HDZ-a

ZAGREB - Ozbiljna rekonstrukcija Vlade je napravljena, no pitanje je je li napravljena do kraja. Pitanje je i jesu li svi oni koji bi mogli biti obuhvaćeni rekonstrukcijom njome i obuhvaćeni - rekao je to potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac gostujući u emisiji Nedjeljom u 2. Na direktno pitanje smatra li da je rekonstrukcijom trebao biti obuhvaćen i ministar Božidar Kalmeta koji stalno javno tvrdi kako nije znao ništa o aferama u svom ministarstvu, Pupovac je izbjegao konkretan odgovor.

- To je stvar HDZ-a - rekao je.

Braneći premijerku Jadranku Kosor Pupovac je kazao kako podupiranje Kosor u borbi protiv korupcije “nije stvar pragmatizma, već interes Hrvatske”.

- Korupcija je, dragi moj, naše opće društveno stanje koje se ne može riješiti u 24 sata, ni u dvije godine mandata. To je nešto što je trajalo 20 godina i nije stvar samo HDZ-a, iako su oni među najodgovornijima - rekao je Pupovac Stankoviću. Smatra i kako je borba protiv korupcije naš jedini put za izlazak iz gospodarske krize, a za HDZ jedini put za ostanak na vlasti. Za Ivu Sanadera Pupovac je rekao kako je s njim u početku dobro surađivao, no s vremenom njihova je suradnja slabila.

- S aktualnom premijerkom Kosor suradnja je sada dobra - kazao je Popovac. Smatra kako bi posao kojega se prihvatila Kosor od 100 Hrvata, odbilo njih 99, a i taj jedan ne bi, rekao je, spavao, već bi tražio dan da o svemu razmisli.

Na pitanje kako je došlo do promjene njegovog mišljenja o Jadranki Kosor za koju je u jeku afere Drobac tvrdio kako bi bilo najbolje da ode i zaštiti javnost svoje pojave, Popovac je odgovorio kako je takvu izjavu dao jer je bio šokiran onim što se dogodilo braći Drobac, no da su on i Kosor raščistili taj problem.

Ustvrdio je i da se do brojke od pola milijuna branitelja i velikog broja braniteljskih mirovina došlo zahvaljujući politici prvog predsjednika Franje Tuđmana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:38