OSUĐEN NA PROPAST

Pusić Bandiću: Otpadnici u Hrvatskoj nikada nisu uspjeli formirati stranku

 Damjan Tadić/CROPIX

RIJEKA - Predsjednički izbori rezultirali su i konačnim porazom krive politike dijela SDP-a na čelu s Milanom Bandićem koja je godinama opterećivala odnose HNS-a i SDP-a. HNS je jasno progovarao o toj politici, no SDP su zato trebale godine – poručio je u srijedu u Rijeci HNS-ovac Marko Boras Mandić na tiskovnoj konferenciji koju je Vesna Pusić sazvala da zahvali biračima na potpori u ovoj regiji.

Pusić je rekla i kako proces nastajanja tzv. kastavske koalicije koju bi za zajednički nastup na parlamentarnim izborima trebali potpisati SDP, HNS i IDS ide dalje, ali i da je prvi krug predsjedničkih izbora pokazao kako bez „narodnjaka“ nema pobjeda ni na jednim izborima.

Komentirala je i medijske najave prema kojima će Bandić osnovati novu stranku koju će podržati stranke Željka Keruma i Branimira Glavaša. Pusić vjeruje kako je Bandić njihovu podršku imao i u prvom krugu, pa u dvoboju s Josipovićem neće biti nekih razlika, a smatra i kako je potez osnivanja nove stranke unaprijed osuđen na propast. - Mnogo je otpadnika u Hrvatskoj pokušalo formirati svoje stranke i nije im do sada uspjevalo - poručuje Pusić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:59