KRAJ NEUGODNOG RAZDOBLJA

PUSIĆ 'HNS je prošao katarzu i iznjedrio novu generaciju'

Sibenik, 181014.Danasnjoj konferenciji za medije HNS-a nazocili su Vesna Pusic, Andrea Zlatar Violic, Srdjan Gjurkovic i Petar Misura, novi celnik zupanijskog HNS-aNa fotografiji: Andrea Zlatar Violic, Vesna Pusic, Petar Misura, Srdjan Gjurkovic.Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
 Nikša Stipaničev / CROPIX / Copyrighted

ŠIBENIK - Predsjednica HNS-a Vesna Pusić poručila je danas u Šibeniku kako je njezina stranka prošla kroz razdoblje katarze i unutarnje destabilizacije te da sada, nakon što je inicijativu preuzela mlađa generacija poput novog vodstva u šibensko-kninskoj županijskoj stranačkoj organizaciji, očekuje pozitivne ishode.

U Šibeniku se danas okupio stranački vrh - uz Vesnu Pusić, prvu potpredsjednicu Vlade i ministricu vanjskih i europskih poslova, bili su i članica Predsjedništva HNS-a i ministrica kutlure Andrea Zlatar Violić te član Predsjedništva, saborski zastupnik i predsjednik Dalmatinskog regionalnog saveza HNS-a Srđan Gjurković - kako bi poslao poruke o organizacijskom jačanju stranke. Svi su izrazili čvrstu potporu Petru Mišuri koji je nedavno izabran za predsjednika šibensko-kninskog HNS-a.

"Njegov izbor u mnogočemu je iskorak za HNS i pravi pokazatelj katarze i pozitivnog ishoda jednog neugodnog razdoblja za stranku, u kojem je prolazila najprije kroz unutrašnju destabilizaciju, a onda kroz razdoblje čišćenja", poručila je Pusić.

Izrazila je zadovoljstvo što je to razdoblje prošlo te što je inicijativu preuzela mlađa generacija, poput one u Šibensko-kninskoj županiji. Naglasila je kako je to potvrda da na scenu stupaju ljudi koji i u svom vanpolitičkom životu i u uvjetima koji nisu najpovoljniji (Šibensko-kninska županija tek je 14. na ljestvici konkurentnosti hrvatskih županija) mogu biti među najuspješnijima. Za Petra Mišuru rekla je da je među najuspješnijima na području povlačenja novca za projekte sufinancirane iz EU.

Andrea Zlatar Violić istaknula je kako Ministarstvo kulture prepoznaje lokalnu razinu i podupire projekte koji se nikad ne bi mogli ostvariti bez pomoći državne vlasti.

Gledajući županiju, a posebno Grad Šibenik, naglasila je, može se reći da iz godine u godinu svaki pokrenuti projekt doista doživi svoju realizaciju i uspjeh, poput tvrđave sv. Mihovila, koja je jučer dobila nagradu kao najatraktivniji projekt na Jadranu. "To su projekti koji su tretirani kao lokalni, a doživjeli su uspjeh na nacionalnom nivou", kazala je.

Najavila je pomoć Ministarstva u projektu obnove tvrđave sv. Nikola u kanalu sv. Ante, kada se za to otvori prilika, što vlasnički, što u europskim fondovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:21