HRVATSKA U FRANCUSKOJ

Pusić: 'Mi smo odavno kulturni dio Europe, uskoro ćemo biti i politički'

Otvorena Meštrovićeva izložba u Muzeju Rodin
 Danijela Mihalić Đurica

Nakon što se u prijepodnevnim satima susrela s francuskim šefom diplomacije Laurentom Fabiusom, gdje je dogovoreno skoro francusko ratificiranje Ugovora o pristupanju RH Europskoj Uniji, ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić u večernjim je satima otvorila veliku izložbu u ekskluzivnom prostoru vrta pariškog Muzeja Rodin jednog od najvećih hrvatskih umjetnika Ivana Meštrovića. Izložba je otvorena u sklopu velikog festivala Hrvatske u Francuskoj “Croatie, la voici!” (Hrvatska, ovdje!)

Iako je tek danas službeno otvorena, izložba već privlači veliku pozornost svjetske javnosti s obzirom na to da je iz nekoliko metropola stigao zahtjev za njezinim gostovanjem.

Pred brojnim predstavnicima gospodarske, političke i kulturne javnosti u Parizu, ministrica Pusić istaknula je kako je Hrvatska oduvijek bila kulturni dio Europe, a da će sada uskoro postati i političkim dijelom Europe.

U ime francuskog mini-starstva vanjskih poslova uzvanike je pozdravila ministrica zadužena za Francuze u inozemstvu Helene Conway-Mouret.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:20