VESNA U OFENZIVI

Pusić: Ne zna se je li Bandić pravi HDZ-ov kandidat

Pusić poručuje da građani trebaju izabrati nju, jer je bitno da sljedeći predsjednik ili predsjednica bude osoba za koju se zna da nije korumpirana, povezana sa kriminalnim podzemljem
Split, 310009.Danas je na pocetku svoje kampanje za predsjednicke izbore Vesna Pusic na Rivi dijelila narance.Foto: Jakov Prkic / CROPIX
 Jakov Prkić / CROPIX

SPLIT - Prvi dan nakon objave datuma izbora, Vesna Pusić je jutro provela sa Splićanima na rivi i u Marmontovoj ulici, a građanima je dijelila naranče.

Predsjednička kandidatkinja, čija će kampanja stajati oko 4 milijuna kuna, uz sebe drži ozbiljnim kandidatima Ivu Josipovića i Nadana Vidoševića. Vesna Pusić je novinarima kazala da datumi za predsjedničke izbore, 27. prosinac i 10. siječanj, nisu „najsretnije“ odabrani budući da tada velik dio građana odlazi na praznike.

- Hoće li se uključiti i Milan Bandić se još ne zna, kao ni to je li on zapravo pravi HDZ-ov kandidat - izjavila je Pusić i dodala da novog predsjednika čeka posao pozicioniranja Hrvatske u Europskoj Uniji.

Pusić poručuje da građani trebaju izabrati nju, jer je bitno da sljedeći predsjednik ili predsjednica bude osoba za koju se zna da nije korumpirana, povezana sa kriminalnim podzemljem.

Smatra da je ona prava osoba za nadolazeće vrijeme. Na upit novinara, Vesna Pusić je odgovorila da se korupcija može spriječiti i na način da država umjesto u 360 dana svoje obveze plaća u najviše 60 dana.

- Korupcija je pretvaranje političke moći u osobnu financijsku korist i što netko ima veću moć potencijalno ima više prostora to pretvoriti u više novaca - dodala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 22:39