Pusić: Ova Vlada više ne vlada, ali je o tome još nitko nije obavijestio

OSIJEK - Kandidati za Mesićeva nasljednika iz HNS-a i SDP-a Vesna Pusić i Ivo Josipović u četvrtak su u stopu pratili predsjednika države tijekom njegova obilaska 12. osječkog jesenskog sajma.



Pozorno su pratili svaki njegov korak i spremno odgovarali na svaki upit, pa i na ona pitanja na koja je odgovore davao Mesić.



- Želim vidjeti što se događa i kako Slavonija napreduje. Ima puno prostora jer je Slavonija naša perspektivna regija. Dio mog gospodarskog projekta zasniva se na jedinstvu plave i zelene Hrvatske što se tiče upravo i Slavonije - kazao je SDP-ov kandidat Ivo Josipović.



Josipović se nakon Sajma sastao i s osječkim gradonačelnikom Krešimirom Bubalom i osječko-baranjskim županom Vladimirom Šišljagićem, a na upit traži li podršku za kandidaturu i od HDSSB-a, čiji su oni čelni ljudi, rekao je da za sada ne dogovara suradnju već želi dobiti naklonost svih građana. Za krah s natječajima brodogradilišta Josipović je izrazio uvjerenje da nije bio dobro pripremljen.



- Da li je to netko namjerno sabotirao projekt ili nije o tom po tom, ali nije dobro da se problem brodogradilišta ne rješava i nije dobro za naš gospodarski imidž u svijetu – dodao je Josipović. Pusić, pak, smatra da regionalno jačanje Hrvatske i uključivanje Hrvatske u regiju jugoistočne Europe mijenja poziciju Slavonije.



- Takvim regionalnim povezivanjem Slavonija dolazi u središte regije, a ne na periferiju, dodala je ona. Također drži da je za brodogradilišta bolje odgoditi i pričekati da se javi veći broj potencijalnih kupaca nego da se navrat proda bilo kome i investira u uništavanje tih brodogradilišta.



Pusić se dotaknula i rada Vlade ocijenivši kako se ne snalazi u ovoj situaciji. - Moj je dojam da ova Vlada više ne vlada, ali je o tome još nitko nije obavijestio – poručila je Pusić iz Osijeka.





Tomislav Prusina/EPEHA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:07