RUGLO NA JADRANU

‘Put prema luksuznom hotelu pun je otpada i smeća. Jednoj je gospođi od smrada pozlilo. I crvi su došli...‘

Brojni građani svakodnevno nađu se na ulici koja vodi do visokokategornika

Cavtat

 Tonći Plazibat/cropix/

- Put prema Hotelu Croatia je pun otpada. Taksisti i automobili parkiraju u oba smjera gdje se ne smije. Ne može se od njih proći nego hodati po kolniku, a smeće da i ne spominjem! Išao sam putem, a ispred mene je jedna gospođa turistica od smrada povratila. Pogledao sam potom uokolo i stvarno - posvuda ostaci sendviča, salame uz put se nakupili, i crvi su došli. Sreća da je malo zahladilo, inače je mogla nastati zaraza - požalio se Dubrovačkom vjesniku Cavtaćanin B.K. (podaci poznati redakciji) koji se, kao i brojni sugrađani svakodnevno nađe na ulici koja vodi do cavtatskog visokokategornika.

image

Tonći Plazibat/Cropix

Tonći Plazibat/cropix/

No, problemi s čistoćom i parkiranjem na zabranjenim mjestima nije jedino što je u Cavtatu uočio čitatelj:

- Plaža gdje se kupaju gosti hotela i drugi ljudi zatrpano je suhim granama koje su čistili, pretpostavljam, konavoski komunalci, i to još početkom turističke sezone. Otad sve stoji tako nabacano, a kako je granje na hrpi, neki pomisle da se tu prikuplja otpad pa nabace povrh grana i svoje smeće - negodovao je Cavtaćanin i zamolio da se putem medija pokuša utjecati da se stanje okoliša i prometa u mirovanju barem malo poboljša.

Konavoskom načelniku Božu Lasiću problem s parkiranjem oko Croatije nije nepoznanica:

- Da, parkiraju se automobili i taksiji gdje ne bi trebali, istina je, naplatimo im kaznu, ali i dalje se isto ponavlja kad su gužve. A što se suhih borova kraj mora i odbačenog otpada uz prometnice tiče, naš komunalni redar reagira ako ima potrebe. Provjerit ću s njima je li se skoro što poduzelo - izjavio je načelnik Lasić.

image

Tonći Plazibat/Cropix

Tonći Plazibat/cropix/

Evo što o komunalnom neredu na prilazima Hotelu Croatia u grupaciji Jadranskih luksuznih hotela kojima pripada cavtatski visokokategornik:

- Pregledali smo područje koje je pod ingerencijom hotela Croatia i na njemu nismo našli predmetne ostatke koje spominjete. U svakodnevnoj operativnoj proceduri imamo ophodnje naših vrtlara, te pranje plaže hotela Croatia - poručio je Ante Mrdalo iz JLH na temu neprimjerenog izgleda dijela Cavtata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. prosinac 2023 18:54